elämä alankomaissa

6. joulukuuta – koti

Laskin tänä aamuna, että olen asunut elämäni aikana melkein kahdessakymmenessä eri asunnossa. En tiedä, missä asuin tarkalleen ottaen silloin kun synnyin Mikkelissä toukokuisena lauantaina vuonna 1975. Ensimmäisten ikävuosieni osoite Turun Raskinpolullakaan ei ole väestötietojärjestelmässä, mutta kaikki muut osoitteet löytyvät sieltä kyllä.

Olen asunut Mikkelin Tuppuralassa sekä Helsingin Sörnäisissä, Lauttasaaressa, Kivihaassa ja Roihuvuoressa. Vuonna 2001 muutin Alankomaihin. Ehdin asua Haagissa 13 vuoden aikana kuudessa eri osoitteessa keskustan ja Scheveningen-rannan välissä. Sen jälkeen kun tapasin mieheni Bostonissa vuonna 2012, myin Haagin-asuntoni ja muutin hetkeksi hänen luokseen Maarsseniin, kunnes päätimme hankkia asunnon Utrechtista. Viimeiset kahdeksan vuotta olen viihtynyt erinomaisesti Utrechtin museokorttelissa. Niin, ja onhan meillä hollantilainen mökki Garderenissa.

Ai niin, minulla oli jonkin aikaa osoite myös Uppsalan Flogstassa, San Diegon La Jollassa ja Bostonin Jamaica Plainilla. Olen ollut aina hyvä asettumaan uuteen paikkaan ja rakentamaan sinne pesän. Elämässä on kuitenkin nykyään yksi sellainen suloinen muuttuja, joka tekee juuri tästä nykyisestä asunnosta kaikkein eniten kodin. Pulinaa ja touhua täynnä olevan kodin, jossa ollaan hereillä joka aamu kello 6.

koti – joko kota-sanan monikon sisäpaikallissijoista kotiin, kodissa, kodista, ka kod́ih, koissa, koista, ve kod́he, kod́iš jne. (alkup. merkitys ’kotaryhmään, -ässä, ‑ästä’) kehkeytynyt uusi nominatiivi tai kota-sanan johdos. Lähde: Suomen etymologinen sanakirja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: