elämä alankomaissa

2: Kuusivoro

Olin syyslukukaudella 1998 opiskelijavaihdossa Ruotsin Uppsalassa. Minulla oli soluasunnossa Flogstan kaupunginosassa oma huone ja kylppäri, mutta jaoin keittiön ja olohuoneen yhdentoista muun opiskelijan kanssa.

Joulukuuhun mennessä tunsimme toisemme niin hyvin, että järjestimme yhteisiä illanistujaisia. Yhtenä iltana päätimme hankkia joulukuusen ja tulimme siihen tulokseen, että olisi edullisinta hakea se itse läheisestä metsästä.

Kukaan meistä ei oikein tiennyt, saiko kaupungin (?) metsästä kaataa puita omin päin. Kahlasimme silti umpihangessa sopivan kuusen luokse, kaadoimme sen ja raahasimme perässämme tornitaloon. Sydämeni hakkasi villisti, koska pelkäsin meidän syyllistyvän rikokseen.

Asia palaa mieleeni aina joulun alla. Vieläkin askarruttaa, saiko yhden pienen kuusen ottaa mukaan ihan laillisesti vai oliko kyse joulukuusivarkaudesta. Mitä luulet?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: