elämä alankomaissa

15. In de Ruimte

Twijnstraat muuttuu pohjoiseen kuljettaessa Oudegrachtiksi.

Jos ei ole koskaan tullut käyneeksi holvikellarissa, kannattaa kurkistaa sisälle Oudegracht aan de Werfilla sijaitsevaan yhteisölliseen työtilaan, jonka nimi on In de Ruimte. Tila on avoinna epäsäännöllisesti, ja aikataulut löytyvät nettisivuilta, joilla on myös paljon kauniita kuvia. Ennen pandemiaa tilan käytöstä sai maksaa omantunnon mukaan tai töitä sai tehdä vaikka ilmaiseksi, tällä hetkellä holvikellarissa voi viettää koko päivän kympillä.

Holvikellarissa on esillä kaikenlaista taidetta, ja se on selvästikin suosittu luovaa työtä tekevien yksinyrittäjien keskuudessa – mukavaa vaihtelua kaltaiselleni yliopistonörtille. Entisen nunnaluostarin* holvia ja muita huoneita voi myös vuokrata erilaisia tapahtumia ja yksityistilaisuuksia varten. Minä haaveilen tunnelmallisesta lauluillasta, joka voi ihan hyvin toteutua sitten kun saan taas kutsua kuorokaverit koolle.

*Sint Ursulaklooster, vuodesta 1412 noin vuoteen 1600.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d