elämä alankomaissa

8 – vierdaagse

Lapsen koulun kalenteriin ilmestyi tällainen merkintä:

4daagse

De Vierdaagse (‘nelipäiväinen’) on vuosittainen kävelytapahtuma, joka on järjestetty Nijmegenissä vuodesta 1909 lähtien. Tapahtuman 45000 osallistujaa kävelee neljänä peräkkäisenä päivänä joko 30, 40 tai 50 kilometriä. Kaikenlaisten oheisjuhlallisuuksien ansiosta Vierdaagse on suuri karnevaali.

Monet hollantilaiset koulut järjestävät tapahtumaa jäljittelevän nelipäiväisen iltakävelyn (avond4Daagse), jossa on myös suuren juhlan tuntua. Koululaisten kävelytapahtuman suosio ei tosin johdu pelkästään sen terveysvaikutuksista, vaan myös makeista matkaeväistä ja palkinnoksi jaettavista järjettömän kokoisista karkkipusseista.

Kilometrikaupalla kävellyt sokerihumalainen kuusivuotias on takuulla loistavaa seuraa.

Kuva: Wikimedia Commons

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d