elämä alankomaissa

1. joulukuuta – ystävät

Joulukalenterini jäi viime vuonna kesken, koska en pystynyt enää kirjoittamaan isäni kuoleman jälkeen. Hollanninsuomalaisen perinteinen joulukalenteri ilmestyy kuitenkin taas tänä vuonna! Höpöttelen tänne päivittäin kuulumisia ja tunnelmia tai muuta ajankohtaista. Koska ulkona on pimeää ja viime vuosi oli raskas, keskityn elämän pieniin ja suuriin iloihin.

Heräsin tänä aamuna hyvällä mielellä, koska eilisilta oli erityisen hauska ja lämminhenkinen. Kävin syömässä pitsaa kahden ystäväni kanssa – De Pizzabakkers -ravintolassa tietenkin. Toinen ystävistäni on kotoisin Islannista ja toinen Portugalista, ja tapasin molemmat vuonna 1998 kansainvälisissä farmasianopiskelijoiden touhuissa. Asumme kaikki nykyään sattumalta Alankomaissa.

Tulin onnelliseksi siitä, että kaikkien näiden vuosien jälkeen, keski-ikäisinä, olemme edelleen yhtä kikattelevia kuin 1990-luvun lopulla. Ruokailun aikana ehdimme jutella ainakin unelmistamme ja kotimaistamme, tieteestä ja ikänäöstä sekä sellaisista aiheista, joissa ei ollut päätä eikä häntää. Poistuimme ravintolasta nauramisesta kipeitä poski- ja mahalihaksiamme voivotellen, selvin päin ja ajoissa.

ystävä Alkuperä epäselvä. Liitetty useimmiten sanaan yskä ’syli’, johd. *yskätä ’syleillä’ (tällaista ei ole todistettavasti tavattu), jolloin ystävä olisi lyhentynyt muoto partisiipista yskättävä ’syleiltävä’. Lähde: Suomen etymologinen sanakirja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: