elämä alankomaissa,  hollanninsuomalaisuus

17. KECK & LISA

Ylitetään Hamburgerstraat

Olen asunut Alankomaissa melkein 20 vuotta, ja sinä aikana suomalaisesta designista on tullut suosittua suuren hollantilaisyleisön keskuudessa. Iittalan myymälä löytyy ainakin Haagista, Rotterdamista ja Amsterdamista. De Bijenkorf -tavaratalojen Iittala/Arabia-osastot ovat nykyään vaikuttavan kokoisia. Iittalaa ja Arabiaa saa myös utrechtilaisesta astiakaupasta (Leeuwin’s serviezenhuis), joka on muuten ainakin kerran sponssannut Alankomaissa vuosittain järjestettäviä Suomalaisen Naisen Päiviä. Kiitos siitä.

Utrechtin Iittala ja Pentik ovat lopettaneet, mutta meillä on täällä Marimekkoa ja muita skandinaavimerkkejä myyvä liike, KECK & LISA Wonen, josta käyn ostamassa lahjoja keski-ikäisille ystävilleni. Joka kerta, kun kävelen Oudegrachtin ja Hamburgerstraatin kulmassa sijaitsevät kaupan ohi, kurkistan, onko Marimekko-hyllyyn ilmestynyt mitään uutta. Samojen omistajien toinen liike Zadelstraatilla myisi Marimekko-kuosiin tehtyjä kasvomaskeja, mutta otan omat unikkoni mieluummin pannulappuina.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d