elämä alankomaissa,  hollanti

16. Blackbird coffee & vintage

Noustaan rappuset ylös takaisin Oudegrachtille.

Blackbird Coffee on lempikahvilani Utrechtissa. Se on tällä hetkellä vain pikkuruinen katutasossa sijaitseva tiski, jonka omistaa sympaattinen pariskunta.

Fanitamme kahvilaa niin syvästi, että ostamme sieltä myös kotona käyttämämme kahvipavut. Silloin tällöin käyn kävelyllä työkaveriystäväni kanssa. Hänkin on hurahtanut, joten haemme kahvilasta cappuccinon sekä portugalilaisen pastel de nata -leivoksen ja istahdamme yhdelle Oudegrachtin silloista juttelemaan ja herkuttelemaan.

Ennen pandemiaa pienessä kahvilassa oli muutama istumapaikka. Seinillä roikkui retropolkupyöriä, samantapaisia kuin ne, joilla Mikkelin Tuppuralan isukit ajelivat 1980-luvulla. Omistajamies kaupittelee niitäkin. Sellaiset käyräsarviset pyörät ovat nykyään arvokasta vintagea, ja nyt kun kirjoitan tämän, mietin, että onkohan meidän iskällä vieläkin sellainen pyörä.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: