raskaus

Alkuraskauden oireet (vuodelta 2015)

Teimme miehen kanssa koronakevätsiivouksen, jonka yhteydessä kävimme läpi ihan kaikki omistamamme tavarat. Löysin varaston laatikosta kaikenlaisia aarteita – sellaisiakin, joiden olemassaoloa en muistanut.

Yksi niistä aarteista oli pieni vihkonen, johon olin kirjannut tunnelmia niiltä ajoilta, kun tulin raskaaksi keväällä 2015.

Moni vauvaa toivova googlaa itsensä hulluksi alkuraskauden oireita ja yrittää arvailla, onko raskaus alkanut vai ei. Niin tein minäkin. Jaanpa siksi omat päiväkirjamerkintäni – ehkä näistä on joskus hyötyä jollekin.

Olin parin keskenmenon takia ehtinyt keväällä 2015 jutella hedelmällisyyslääkärin kanssa. Hän oli sitä mieltä, ettei hedelmällisyyshoidoista olisi minun tapauksessani välttämättä apua, koska ongelmana ei ollut raskautuminen vaan raskaana pysyminen. Olin 39-vuotias.

Viimeisin keskenmenoista oli tapahtunut lokakuussa 2014, jolloin 8. raskausviikon alussa tehdyssä ultrassa ei näkynyt sydämen sykettä.

Alla raportoimani kierto/raskaus päättyi onnellisesti ainokaisemme syntymään joulukuussa 2015, raskausviikolla 37+1. Ennen positiivista testiä oireet muistuttivat  normi-PMS-oireita. Testin jälkeen oireet olivat aivan samat kuin niiden keskenmenoihin päättyneiden raskauksien oireet, paitsi että tällä kertaa minulla oli jo viikolla 6 kova pahoinvointi.

Huhtikuu 2015

5.4.2015. Ensimmäinen kiertopäivä.

9.-13.4.2015. Kävimme Suomessa.

16.4.2015 Kiertopäivä 12. Ovulaatiokipuja. Olimme katsomassa Calexicon konserttia Amsterdamin Paradisossa.

[18.-26.4.2015 Mies oli kongressimatkalla Las Vegasissa.]

21.4.2015 Kiertopäivä 17. Tapaaminen hedelmällisyyslääkärin kanssa. Lääkäri totesi, että munasoluni saattavat olla vanhoja. Pitää vaan jatkaa yritystä. Kaikkien kokeiden tulokset ovat normaaleja.

Gastroenterologi soitti. Rautainfuusiohoidosta pitää sopia gynekologin kanssa. Nyt on hyvä ottaa rautatabletteja.

27.4.2015 Kiertopäivä 23. Vihainen olo ja iso riita. Miesparka. Olen väsynyt ja flunssainen.

29.4.2015 Kiertopäivä 25. Positiivinen raskaustesti x 2. Lämpöä 36,9. Jo monta päivää kurkkukipua ja yskää. En ole ottanut kipulääkkeitä tai muutakaan lääkettä.

IMG_2248 2

[Vietin 40-vuotissyntymäpäiviäni 3.5.2015, ilman alkoholia tietenkin. Vain mies ja muistaakseni yksi hyvä ystäväni tiesivät, että olin raskaana.]

4.5.2015 Raskausviikkoja 4+1. Vähän alavatsalla tuntuu sellaista jomotusta, niinkuin menkat tulisivat, mutta lämpö on yhä koholla ja rinnat kipeät. Viime yönä eka kerran ne alavatsanipistykset ja tänään aika paljon.

5.5.2015 Rv 4+2. Aamulla taas sellaista menkkakivun tuntuista pientä jomotusta/poltetta alavatsalla. Rinnat on kyllä arat ja mittasin lämmön, joka oli myös alhainen, mutta iltapäivällä oli noin 37,1. Jomokin meni ohi. Gynekologi soitti ja sanoi, ettei tiedä, mitä pitäisi tehdä rautainfuusion kanssa. Otan sitten tabletteja. Kuuden raskausviikon paikkeilla tehdään ultraäänitutkimus. Lääkäri kehotti rentoutumaan.

11.5.2015 Rv 5+1. Yöllä heräsin ihme paniikissa klo 5. Vatsassa on kipua, varsinkin vasemmalla puolella, ihan kuin menkat alkaisivat… teräviä kipupiikkejä ja vähän jomotusta. Aamulla matala lämpö 36.4. Paha aavistus.

13.5.2015 Rv 5+3. Yöllä heräsin vessaan enkä saanut nukuttua sen jälkeen kuin vasta monen tunnin päästä. Vasemmalla munasarjan kohdalla kipua. Lämpöä on 36.8 nyt lounasaikaan.

18.5.2015 Rv 6+1. On ollut vähän pahoinvointia viime päivinä. Mutta jos syön jotain koko ajan, olo on parempi. Tosi väsynyt olo, täytyy ottaa iltapäivällä päiväunet. Ja haistan aivan kaiken.

20.5.2015 Rv 6+3. Tosi kova pahoinvointi iltakuuteen saakka. Mutta… meillä oli ultraäänitutkimus ja hän oli 14 millimetrin mittainen ja sydän sykki!! Ollaan tosi iloisia ja saatiin kuva mukaan [ks. postauksen kuva]. Arviolta 7 viikon ikäinen nyt ja se onkin varmasti niin. Cal!

[Lapsen työnimeksi tuli Cal sen Calexicon konsertin takia ja siksi, että olimme aiemmin samana vuonna asuneet kaksi kuukautta Kalifornian La Jollassa.]

29.5.2015 Rv 7+5. Tänä aamuna pitkästä aikaa vähän vähemmän pahoinvointia. Suoliston tilanne huolestuttaa ja kaikki muukin. Pääsen jo tänään iltapäivällä sairaalaan ultraäänitutkimukseen ensi tiistain sijaan. Tosi pahoinvoiva viime päivinä, ei ole oikeasti kivaa. Mutta silti kivaa, että olen raskaana.

Tähän loppuivat päiväkirjamerkinnät.

Aloin kirjoittaa muistiin päivittäisiä tapahtumia uudelleen raskausviikolla 12. Tuossa välissä kärsin kovasta pahoinvoinnista, joka vei minut sängyn pohjalle muutamaksi viikoksi, ja jonka takia en päässyt laulamaan kuorokonsertteja 30.5.2015 ja 31.5.2015. Pahoinvointi loppui sinä päivänä, kun otin ensimmäisen tulehtuneen suolistoni hoitoon tarkoitetun prednisolonitabletin.

Siinä vaiheessa aloin oikeasti nauttia raskaudesta:

12plus4

Lue myös:
IBD, j-pussi ja raskaus
Keisarileikkaus: oma kokemukseni
Vauvan kehitys

 

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: