hollanti,  mikkeli,  perhe

16 – afscheid

Afscheid tarkoittaa hollannin kielessä hyvästejä, mutta ei pelkästään niitä lopullisia. Olen usein säikähtänyt hollanninkielistä somepäivitystä, jossa kerrotaan jollekulle tutulle jätetyistä jäähyväisistä. Sitten tajuan, että kyse oli työpaikan läksiäisistä eikä hautajaisista. Tyypillä on uusi työ, muuten kaikki hyvin.

Blogini uskollisin lukija, Olli-iskäni, nukkui pois 16. joulukuuta. Joulukalenterin kirjoittaminen ei minulta enää sen jälkeen onnistunut. Tajusin, että olen kirjoittanut blogia eniten iskälle, jonka tiesin lukevan jokaisen tekstini moneen kertaan.

Sain iskältä myös lukijapalautetta:

“Olen lukenut kaikki päiväkirja- ja muut kirjoituksesi. Niissä on osa tuttua, mutta paljon myös uutta tietoa. Olet todella sinnikäs!”

Yritän olla.

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: