elämä alankomaissa,  hollanti

14. Twijnstraat

Twijnstraat alkaa Ledig Erfiltä.

Twijnstraat on hyvin vanha ostoskatu; siellä tehtiin ostoksia jo 1200-luvulla. Kadulla sijaitsee meidän perheen lähin Albert Heijn -ketjun ruokakauppa. Muuten se on täynnä ns. kivijalkakauppoja ja pieniä putiikkeja.

Mikään ei ole ihanampaa kuin lähteä lauantaiaamuna kassin kanssa ostoksille, aloittaa Twijnstraatin toisesta päästä ja kulkea lihakaupan, juustokaupan, vihanneskaupan, kukkakaupan, leipomon ja muiden houkuttelevien liikkeiden kautta kadun toiseen päähän. Kalakauppa on kuulemma Utrechtin paras, mutta siellä en käy sattuneesta syystä. Elintarvikeliikkeiden lisäksi kadulta löytyy muutama ravintola sekä lahjatavaraliikkeitä, kuten paitojenpainatuskauppa ja aivan supermahtava paperitavarakauppa.

Viime vuosina Twijnstraatin kauppiasyhdistys on järjestänyt joulumarkkinat, jotka tänä vuonna ymmärrettävästi jäävät väliin. Savunhajuinen katu on silloin ollut täynnä käsityöläisten kojuja, maistiaisia ja musiikkia.

Kirjoitan tätä tekstiä alakuloisena samaan aikaan kun Alankomaiden pääministeri julistaa maahan vähintään viisi viikkoa kestävän lockdownin. Kaikki muut kuin välttämättömät kaupat menevät kiinni. Kuinkakohan moni Twijnstraatin liikkeistä selviää tämän talven yli?

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: