elämä alankomaissa

22. Academiegebouw

Mennään itäisestä portista Dompleinille.

Työnantajani Utrechtin yliopiston juhlarakennus, Academiegebouw, sijaitsee Dom-kirkon vieressä. Rakennuksen hienoissa saleissa järjestetään mm. suurin osa yliopiston valmistujais- ja väitöstilaisuuksista. Muuten oppilaitos on levittäytynyt ympäri Utrechtia, ja vähän kauemmas keskustastakin. Oma työpaikkani sijaitsee kampuksella, jonka nimi oli de Uithof, nykyään kansainvälisemmin Utrecht Science Park.

Utrechtin yliopistossa (Universiteit Utrecht eli UU) opiskelee yli 30 000 opiskelijaa. Se on siinä mielessä suunnilleen yhtä iso kuin Helsingin yliopisto, jonne teen väitöskirjaa. UU on perustettu vuonna 1636, neljä vuotta ennen Helsingin yliopistoa. Ornamentein koristeltu uusrenessanssityylinen Academiegebouw puolestaan on rakennettu 1800-luvun lopulla. Sen edessä on esteetöntä kulkemista varten rakennettu ramppi, jota tyttäreni juoksi taaperona edestakaisin ilosta kiljuen.

Laitoin juuri poissaoloilmoituksen päälle sähköpostiin. Minulla on lomaa peräti 11. tammikuuta asti – työnantajani suosittelee, ettemme järjestäisi kokouksia tammikuun ensimmäiselle viikolle, jotta ihmiset saisivat rauhoittua kunnolla rankan vuoden jälkeen. Hyvä idea.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d