elämä alankomaissa,  hollanninsuomalaisuus,  joulukalenteri 2023

20.12. Koulun väki best

Koulu järjesti tänään kaikille lapsille jouluillallisen. Lapset pukeutuivat vähän juhlavasti (lue: ihan miten halusivat) ja toivat kukin jotakin syötävää edeltä sovitun listan mukaan, nyyttäriperiaatteella siis.

Kahdeksanvuotiaat olivat saaneet laatia ruokalistan itse, joten se sisälsi tietenkin lettuja, sushia, limsaa ja keksejä ynnä muuta sellaista. Kukin perhe sai valita vietävää resurssiensa mukaan. Me osallistuimme suurella IKEA:n piparipaketilla, josta ei jäänyt jäljelle mitään.

Lapset ja heidän opettajansa söivät illallisen kauniisti katetussa pöydässä omassa luokassaan, joka oli täynnä joulukoristeita. Kukin lapsi oli tuonut itselleen kotoa omat ruokailuvälineet, lautasen ja mukin. Lasten illallisen aikana koko koulun vanhemmille tarjoiltiin terästettyä glögiä ja pientä purtavaa koulun jumppasalissa. Me alkoholittomat nautimme pillimehua.

Tunnin pulistuamme ja joulukuun kiireitä päiviteltyämme pääsimme hakemaan iloiset lapsemme, joiden silmät tuikkivat. ”Oli tosi kivaa!” Voin vain kuvitella, miten ihana muisto tapahtumasta ja tunnelmasta jää pienen lapsen mieleen.

Olen niin kiitollinen siitä, että koulun henkilökunta jaksaa kaiken muun joulunalushässäkän ohella järjestää tällaisia onnenhetkiä pimeään talveen. Sydämiä ja lämpimiä ajatuksia kaikille lasten kanssa työskenteleville ihmisille ja tietysti myös niille aktiivisille vanhemmille, jotka auttavat järjestelyissä! Olette parhaita.

Kiitos myös ystävällemme Loviisalle, joka teki lapselle kuvassa näkyvät hienot valoletit. 🤍

2 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from hollanninsuomalainen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading