elämä alankomaissa,  hollanti

23. Pandhof Domkerk

Academiegebouw:n vieressä on puutarhaan johtava portti.

Yliopiston juhlarakennuksen ja Dom-kirkon välissä on joskus 1300-1400-luvulla perustettu luostaripuutarha. Puutarhan matalan pensasaidan joukossa kasvaa kukkia ja yrttejä. Istutusten keskellä pulputtaa suihkulähde, jota koristaa jonkun tärkeän miehen pronssinen patsas. Puutarhaa kiertää koristeellinen käytävä. Vaikka Pandhof on yksi Utrechtin suosituimmista turistinähtävyyksistä, se on yleensä rauhallinen.

Kävin puutarhassa ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten, kun ystäväni väitteli ja siellä järjestettiin väitöksen jälkeiset drinksut (ei mitään pullakahveja Hollannissa!). Oli aika fiiniä käyskennellä kuohuviinilasi kädessä istutusten välissä. Sittemmin olen käynyt tutkimassa labyrinttiä erinäisten Suomesta tulleiden vieraiden ja – vähemmän sereenisti – oman lapsukaiseni kanssa.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: