elämä alankomaissa,  hollanti

8. ’t Koffieboontje

Kävellään pitkin Potterstraatia ja käännytään oikealle Oudegrachtille.

Oudegrachtilla on piilossa pieni kahvila, ’t Koffieboontje eli kahvipapu. Satuin sinne kesällä, kun olin matkalla töihin. Huomioni kiinnittyi vitriinissä lepäävään naked velvet -kakkuun. Punainen väri puuttui, siitä nimi. Pakko maistaa.

Oijoijoi, miten hyvää! Kakunostokerta ei tietenkään jäänyt viimeiseksi, ja seuraavalla kerralla kysyin myyjältä, kuka näin herkullista kakkua tekee. Hän kertoi, että naked velvet on rotterdamilaisen Koekela-leipomon tuote.

Ahaa! Olin vuosina 2006-2014 töissä Rotterdamissa, ja työkavereideni synttäripäivinä tarjottiin usein amerikkalaistyylisen Koekelan leivoksia. Haagissakin taitaa nykyään olla leipomon myymälä.

Ja nyt niitä herkkuja saa siis Utrechtistakin. ’t Koffieboontje on tunnelmallinen pieni kahvila, jossa olisi ihana istuskella näin joulun alla nautiskelemassa ystävän seurasta, tuoreen kahvin tuoksusta ja ihmisten pulinasta.

Postauksen kuvat: ’t Koffieboontje, Oudegracht 92, Utrecht ja Koekela, Nieuwe Binnenweg 79A, Rotterdam

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: