elämä alankomaissa,  hollanti

9. Singel

Kävellään Oudegrachtilta konserttitalo TivoliVredenburgin luokse ja jatketaan uudistetun Hoog Catharijne-kauppakeskuksen pohjakerroksen läpi sen toiselle puolelle.

Utrechtin keskustaa (binnenstad) kiertää vesistö, Singel, joka on aikoinaan toiminut kaupunginmuurin ulkopuolella eräänlaisena vallihautana suojelemassa vuonna 1122 perustettua Utrechtia. 1960-luvulla osa vesireitistä muutettiin kaduksi ja maaksi, jolle voitiin rakentaa rumia rakennuksia. Tänä vuonna Singel viimein palautettiin monivuotisen projektin tuloksena alkuperäiseen asuunsa – vesi virtaa jälleen Utrechtin ympäri. Olemme seuranneet projektia innostuneina.

Uutta Singelin-pätkää voi lähteä kulkemaan Utrechtin päärautatieaseman tienoilta, jossa myös uudistettu kauppakeskus Hoog Catharijne sijaitsee. Normaalikuntoinen ihminen kiertää koko Singelin kävellen noin tunnissa (ja vartissa). Singeliä voi kiertää myös veneellä, ja siltä voi poiketa Oudegrachtille ja Nieuwegrachtille. Kesäpäivinä vesiliikennettä on runsaasti. Silloin Singelin laidalla on hauska istuskella ja katsella ohikulkevia veneitä, koiria ja lenkkeilijöitä.

Suosittelen lämpimästi! Jos haluat aidon turistikokemuksen, voit varata puolentoista tunnin risteilyn pitkin Utrechtin keskustan vesistöjä.


Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: