matkustus,  perhe

Matkapäivä 4/90: Boston

Tehtiin
Herätys tuli klo 3.30. Olin kuitenkin yllättävän elinvoimainen, koska olin nukkunut siihen asti kuin tukki. Söin aamiaisen neljän jälkeen ja chillailin lapsen kanssa sillä aikaa kun mies nukkui vielä vähän. Kahdeksan maissa lapsi pääsi miehen kanssa leikkipuistoon, ja jo yhdeksän jälkeen siirryimme Bostonin keskustaan, jonne on Jamaica Plainilta noin 15-20 minuutin metromatka. Tunnelmoimme maisemissa, joissa vietimme elämämme ensimmäisen yhteisen illan kesäkuussa 2012. Yritimme muistella, missä Faneuil Hallin ravintolassa söimme ja naureskelimme sille, miten päädyimme vahingossa drinksuille teinibaariin. Lapsi veteli hirsiä rattaissa. Ehdimme jopa siirtyä uudehkolle, hipsteröityneelle Seaport-alueelle ja syödä lounaan ennen kuin hän heräsi. Vietimme iltapäivän lastenmuseossa (Boston Children’s Museum), jossa oli paljon puuhaa. Paras osasto taisi kolmevuotiaan mielestä olla se, jossa sai lotrata vahvasti kloorilta tuoksuvan veden kanssa. Jaksoimme museoleikkien jälkeen kävellä vielä italialaiseen kaupunginosaan (North End) syömään ja jätskille. Lapsi simahti seitsemän jälkeen ja me tuntia myöhemmin.

Syötiin
Lounas Seaport Districtin Hopsters Brewing Companyssa, jossa muuten voisi panna omaa olutta! Lapsen lounasleipä ruuhkaisessa Flour Bakeryssa. Illalliseksi söimme herkulliset lobsteriraviolit Antico Fornossa ja jälkkäriksi jätskit Dolcessa.

Sää
Pelkkää aurinkoa, sininen taivas ja vähän viileä tuuli, noin 18 astetta.

Takaisku
Joku kelmi varasti nälkäiselle lapselle tilaamamme juustovoileivän. Rosvo oli pokkana kävellyt tiskille hakemaan miehen nimellä kuulutetun valmiin annoksen. No, saimme lopulta sekä uuden leivän että rahat takaisin – ja vielä keksin kaupan päälle. Kannatti tulla huijatuksi.

Kohokohta
Kirjoitan lapsen kanssa päiväkirjaa. Hän saa iltaisin kertoa, mitä siihen kirjoitetaan. Tänään hän murjaisi vitsin ja käski kirjoittaa sen muistiin. Kolmevuotiaiden vitsit ovat ihan omaa luokkaansa.

Omat tunnelmat
Olo oli rento ja levännyt. Pitkin kaupunkia vaeltaminen on ihanaa. Illalla nuupahdin täysin, mutta onneksi oltiin jo kämpillä. Miehen ja minun yhteiset illat saavat odottaa – ensin täytyy hoitaa jetlagiä ja mennä nukkumaan heti lapsen nukahdettua.

Mitä lapselle kuuluu
Aamulla kolmevuotiaalla oli lyhytaikainen koti-ikävä. Olin iloinen siitä, että hän osasi kertoa sen. Juttelimme asiasta, ja se näytti auttavan. Muuten hän on selvästi nauttinut kaikista uusista leikkimahdollisuuksista ja siitä, että olemme yhdessä. Uusiin makuihin tottuminen on vaikeampaa; leipä ei oikein maistu ja maitokin on erilaista. Onneksi tarjolla on myös standardoituja makuja, kuten pelkkää keitettyä spagettia.

Suurimmat menoerät
Lounas $27.20
Illallinen $83
Jätskit $13

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen Boston-kartasta.

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Leikkipuisto, Jamaica Plain
Boston
Boston Children’s Museum

North End, Boston
Minttusuklaajätski Dolcesta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: