matkustus,  perhe

Matkapäivä 3/90: Boston

Tehtiin
Well, hello jet lag! Heräsin lapsen herättyä klo 2.30. Häntä hämmästytti se, että oli vielä pimeää. Koko loppuyö meni valitettavasti ruutuajan parissa, jotta mies ja minä (ja alakerran naapurit) saimme nukuttua/torkuttua. Klo 7 läheinen kahvila (Ula Cafe) aukesi ja mies haki meille kahvia ja bageleita. Kahdeksan maissa lapsen väsymysenergia alkoi olla siinä mittakaavassa, että oli aika lähteä leikkipuistoon. Ja niitähän riittää! Majapaikkamme ympäristössä on peräti kolme hienoa kiipeilysysteemiä. Onnellinen lapsi kiipeili itsensä piippuun ja nukahti rattaisiin kymmenen jälkeen. Kävelimme miehen kanssa rattaita työnnellen pitkän lenkin Harvardin yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan (Arnold Arboretum) ja edelleen Forest Hills -asemalle. Lapsikin heräsi, kun saavuimme siellä sijaitsevaan lounaspaikkaan. Lounaan jälkeen meillä oli aikomus ottaa bussi eläintarhaan (Franklin Park Zoo), mutta koska bussi hajosi jo ensimmäiseltä pysäkiltä lähdettyään, päätimme kävellä sinnekin. Eläintarhan ympäristö on iltaisin huonossa maineessa, mutta päivällä kävelyreitti on (kai) kohtalaisen turvallinen. Vietimme koko aurinkoisen iltapäivän eläintarhassa, joka oli tavallisena arkipäivänä kesälomien loputtua paikoin jopa aavemaisen hiljainen. Varsinkin 47-vuotias Gigi-gorilla, joka pissasi, ja kakadu, jonka lapsi ja mies nimesivät Nigeliksi Rio-elokuvien mukaan, jäivät mieleen. Lähdimme ajoissa illalliselle ja olimme klo 19.30 jo unten mailla. Melkein 13 kilometrin kävely nukutti hyvin.

Syötiin
Aamiaisbageleiden lisäksi lounas ihan oikeassa dinerissa (Forest Hills Diner) ja illallinen Bella Luna & the Milky Way -ravintolassa, jossa on lapsille oma astronauttimenu. Lapsen mielestä koko päivän paras ruoka oli hänen keittonsa eli lihapullien kanssa tarjoiltu tomaattikastike. Aika hyvin, kun ajattelee, että lounaaksi oli syöty lettuja.

Sää
Mahtava aurinkoinen ja vähän syksynkirpeä päivä, noin 20 astetta lämmintä.

Takaisku
Aamuherätys klo 2.30 oli odotettavissa mutta silti pirun rankka, ainakin meille yli nelikymppisille.

Kohokohta
Valkoinen Nigel-kakadu, joka alkoi hyppiä, kun mies ja lapsi hyppivät sen häkin edessä, ja tapahtumaan liittyvä lapsen riemu.

Omat tunnelmat
Yöllä klo 2.30 luulin, etten ikinä selviäisi tulevasta päivästä, mutta siinä vaiheessa, kun lähdimme aamupäivällä kävelemään, olin jo toipunut. Loppupäivä oli yhtä juhlaa ja muistutti minua matkan perimmäisestä tarkoituksesta: olla yhdessä ja tutkia maailmaa lapsen kanssa. Hänen ilosta loistavat silmänsä ja mieleen putkahtaneet ajatuksensa ovat parasta maailmassa.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi oli tosi hyvällä tuulella koko päivän… siihen saakka kunnes oli aika mennä nukkumaan. Jännitys ja aikaerorasitus purkautuivat, ja varmaan koko Boston kuuli, mitä mieltä hän oli minusta juuri sillä hetkellä. Sitä ennen päivä oli ollut täynnä kysymyksiä, iloa, energiaa, ihmettelyä ja kolmevuotiaan oivalluksia. Pikkuinen nukahti loppujen lopuksi vasen käsi kädessäni ja oikea IKEA-pandan ympärillä.

Suurimmat menoerät
Ei sisällä majoitusta.
Bagel-aamiainen $23
Diner-lounas $20
Go Boston Card $86.28 (sisäänpääsy koko porukalle eläintarhaan ja lastenmuseoon)
Illallinen $85
Ruokakauppa $20

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen Boston-kartasta.

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v9kk tyttäremme kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Jamaica Plain
Franklin Park Zoo
On jo vähän syksy
Lounas Forest Hills Diner
Kuherruskuukausi Bostonissa = kahvia ja kävelylenkkejä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d