matkustus,  perhe

Matkapäivä 5/90: Boston

Tehtiin
Jipii, heräsimme vasta klo 5.30! Olimme liikenteessä (niin kuin Mikkelissä sanotaan) aamuyhdeksästä aina puoli seitsemään saakka. Tänään vuorossa oli Back Bayn kaupunginosa ja sen ympäristö. Ihan ensimmäiseksi kävelimme Newbury Streetille hakemaan kuppikakkuja, jotka hotkimme nautimme Boston Common -puistossa keskellä mahtavaa kukkaloistoa. Puistossa lapsi pääsi ihanan vanhanaikaisen Frog Pond -karusellin kyytiin sekä leikkipuiston (Tadpole Playground) kiipeilytelineeseen. Puistossa ollessamme taivaalle ilmestyi helikoptereita, enkä pystynyt olemaan ihan rauhassa ennen kuin tiesin, mistä oli kysymys. Luin netistä, että kaupungissa oli alkamassa nuorten ilmastomielenosoitus, johon odotettiin 10000 osallistujaa. Puoli yhdeltä tapasimme entisen työkaverini (nykyisen ystäväni), joka sattui olemaan kaupungissa työmatkalla. Vietimme koko iltapäivän yhdessä ihaillen ensin maisemia Prudential Towerin 52. kerroksen ravintolassa, sitten ostoksilla Gap Kidsin myymälässä sekä Barnes & Noble -kirjakaupassa ja lopuksi kävellen Bostonin ja Cambridgen erottavan joen (Charles River) rantaa vielä yksille virvoittaville The Liberty Hotelin aulabaariin. Hotellirakennus on ennen ollut vankila; siitä vekkuli nimi. Kuuden maissa ystäväni lähti kotimatkalle Hollantiin – lapsi ei tosin olisi halunnut päästää miestä menemään. Kotiin päästyämme olimme rättiväsyneitä mutta tyytyväisiä kivan päivän jälkeen.

Syötiin
Georgetown Cupcaken kuppikakkuja, Genki Ya-ravintolan sushia, lounasta Prudential Towerin näköalaravintolassa nimeltä Top of the Hub – minun crab cake sliderini olivat erinomaiset – ja illalliseksi päivän jämiä kotona. Olin niin onnellinen saatuani viiden vuoden odotuksen jälkeen maailman parhaan red velvet -kuppikakun. Viisaana tyttönä olin tietenkin ostanut niitä kaksi ja vetäisin sen toisen sohvalla juuri ennen nukkumaanmenoa.

Sää
Aamulla oli viileää, mutta lämpötila nousi 27 asteeseen. Aurinko paistoi koko päivän.

Takaisku
Tänään kaikki sujui kuin rasvattu. En tosi ymmärrä, miksi kämpän pesukone ei pese vaatteita ilmoittamassaan ajassa.

Kohokohta
Lapsi juoksi ja tanssahteli Newbury Streetillä ja toisteli olevansa tosi iloinen. Hän järjesti myös kaksi tanssiesitystä: toisen The Liberty Hotelin aulassa ja toisen metroaseman edessä saksofonia soittavan miehen vieressä.

Omat tunnelmat
Oli ihana nähdä ystävääni ja kävellä nelistään ympäri kaupunkia. Lapsikin on sen verran iso, ettei monestakaan asiasta tarvitse enää vääntää. Hän on oikeasti tosi hauskaa seuraa silloin, kun verensokeri- ja unitilanne on hallinnassa. Ja ne kaksi asiaahan ovat meidän vanhempien vastuulla.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi tanssii, innostuu, hypähtelee ja höpöttää taukoamatta. Amerikkalaiset toteavat hänen olevan adorable ja so cute. Kun tulkkaan kommentit lapselle, hän kertoo olevansa omasta mielestäänkin kiva. Jetlag alkaa helpottaa – tämä oli ensimmäinen päivä ilman päikkäreitä, mikä kyllä yllätti meidät. Lapsi kävi iltaunille samaan aikaa kuin Hollannissa, eli klo 20, ja nukahti välittömästi.

Suurimmat menoerät
Tänään syötiin ja juotiin liian kalliisti, olkoon se mukamas vaikka kaverini syytä. Onneksi meidät on huomenna kutsuttu illalliselle.
Gap Kids: neljä vaatekappaletta lapselle hintaan $33.
Ryhmä Hau -kirja ja muovihahmot $9.90

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen Boston-kartasta.

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Boston Common
Frog Pond Carousel
Georgetown Cupcakes
Boston Common
Boston Common
Boston Common
Back Bay Station

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: