elämä alankomaissa,  hollanti

9 – luizenmoeder

Koulusta tuli taas viesti: luokassa on täitä. Pitää tarkastaa lapsen pää. Vielä viime vuoden alussa luokassa oli säännöllisesti täitarkastus, jonka suoritti luizenmoeder ’täiäiti’. Tai nykyään tietenkin luizenouder ’täivanhempi’.

Täitarkastus tehtiin ennen pandemiaa noin kerran kuukaudessa. Vapaaehtoiset vanhemmat vierailivat luokassa ja tutkivat tiheäpiikkisen kamman avulla jokaisen lapsen kuontalon. Se oli mahtava juttu, vaikka pelkäsinkin jatkuvasti, että nakki napsahtaisi minulle.

Luizenmoeder on myös kouluelämää kuvaava hollantilainen komedia. Suosittelen sitä varsinkin ala-asteikäisten lasten vanhemmille. Koulun pihalla notkuvia ja luokkaan tunkevia vanhempia edustavat karikatyyrit ovat nolottavan osuvia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: