elämä alankomaissa

5 – zwemdiploma

Alankomaissa monilla 5-6-vuotiailla on vähintään yksi säännöllinen harrastus: uinti. Uimataitoa pidetään hyvin tärkeänä ja kansallisen uintimerkin (zwemdiploma, Zwem-ABC) suorittamista suositellaan voimakkaasti.

Jos koulu ei järjestä uimaopetusta, lapsi opettelee uimaan kouluajan ulkopuolella. Uimakouluun mennään yleensä aikaisintaan neljävuotiaana, ja siellä voi suorittaa kolme uimataitokoetta (A-, B- ja C-diploma). Pandemian ensimmäisen vuoden aikana uimakoulut olivat jonkin aikaa tauolla, joten lapsukaisemme pääsi muutaman kuukauden jonotuksen jälkeen aloittamaan tunnit vasta nyt, melkein 6-vuotiaana. Onneksi hän on ehtinyt harjoitella pulikoimista kellukkeiden kanssa, varsinkin Havaijin-matkan aikana.

Itsehän en osaa uida kuin vähän sammakkoa. En siis pääsisi läpi edes ensimmäisestä testistä, jossa pitää osata uida neljällä eri tyylillä, kellua ja löytää takaisin pinnalle vaatteet päällä. Sitä onkin täällä ihmetelty: tyyppi on kotoisin tuhansien järvien maasta, mutta ei osaa uida eikä syö kalaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: