verjaardag
elämä alankomaissa,  hollanti

10 – verjaardagskalender

Syntymäpäiviä juhlitaan Alankomaissa antaumuksella – ei siis pelkästään lasten juhlapäiviä tai aikuisten tasavuosia, vaan ihan jokaista ystävän ja kylänmiehen merkkipäivää. Kymmeniä syntymäpäiviä ei voi muistaa ilman apuvälineitä.

Synttärit merkataan vuosiluvuttomaan vuosikalenteriin. Verjaardagskalender ripustetaan vessan seinälle: siellähän sitä tulee pakostakin vilkaistua päivittäin. Kalenteriin tehdään lisää merkintöjä sitä mukaa kun lasten (ja omat) kumppanit vaihtuvat, lastenlapsia syntyy ja niin edelleen.

Minunkin nimeni roikkuu luultavasti edelleen erään pohjoishollantilaisen vessan seinällä, vaikkei minusta siihen taloon miniää tullutkaan.

2 Comments

  • Nomad

    Tää on niin totta, verjaardagskalender. Hsuska tapa. Kun jollakin on synttärit, onnitellaan, äitiä, isää, veljeä, siskoa, mummia jne. Minua melkein miniää, vaikkei tullutkaan, onnitellaan vieläkin, sieltä vessan kalenterista. Gefeliciteerd :).. ja niin onnitelen minäkin.

    • satu

      😃 no eikö! Onhan se juhlimisen arvoinen asia, yksi elinvuosi lisää. Aina kun oon kylässä, niin tarkistan, löytyykö mun synttäri kalenterista ja sit ilmotan suuren ääneen, jos puuttuu 😉

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: