wintersport
elämä alankomaissa,  hollanti

4 – wintersport

Torstain sanomalehdessä kerrottiin, että wintersport jää monelta hollantilaiselta väliin tänäkin vuonna.

Wintersport ei tarkoita pelkästään talviurheilua, vaan myös Euroopan vuoristoalueille suuntautuvaa lomamatkaa, joka on monen (hyvätuloisen) perheen talvilomatraditio. Yleensä kyseessä on skivakantie eli lasketteluloma. Hollannin kielessä skiën on laskettelua, murtomaahiihtoon viitataan verbillä langlaufen.

Yllättävän moni hollantilainen osaa lasketella, vaikka maa on tasainen kuin pannukakku eikä lumesta ole tietoakaan. Minun työpaikallani on järjestetty henkilökunnan wintersport-matkoja, joille en tosin ole osallistunut. Après-ski on vähän raskasta introvertille, eikä pakkasessa urheilukaan ole minun juttuni.

Kerran kyllä hiihdin Mikkelin-lomalla iskän kanssa Salosaaren ympäri. Vetelimme perinteistä Saimaan jäällä, rupattelimme ja joimme tauolla kuumaa mehua. Siitä päivästä jäi hyvä muisto.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: