elämä alankomaissa,  hollanti

2 – tussendoortje

Heti muutettuani Alankomaihin kiinnitin huomiota siihen, että ihmiset näyttivät koko ajan mussuttavan jotakin. Junassa, autossa, kokouksen aikana, jopa pyörän selässä. Olin itse tottunut säännölliseen pääateriointiin tyyliin aamiainen, lounas, ehkä kahvipulla, illallinen, iltapala – kaikki nätisti pöydän ääressä tai kotisohvalla. Hollantilaiset* syövät kevyehkön leipälounaan ja nakertavat pitkin päivää pieniä välipaloja.

Kahdenkymmenen vuoden aikana olen tottunut siihen, että työkaveri syö kokouksen aikana omenaa ja puhuu ruoka suussa. Nykyään teen niin itsekin, ja minulla on laukussa pieni välipala, tussendoortje, mikä onkin hyvä, koska olen nälkäisenä kiukkuinen ja kärsimätön.

Tussendoortje voi olla suolainen tai makea välipala. Toinen sana välipalalle on snack, joka tarkoittaa yleensä suolaista pikkupurtavaa. Lapsille pakataan kouluun mukaan tussendoortje, 10-uurtje, pauzehap tai fruithapje.

Koulun papereissa pyydetään huolehtimaan siitä, että välipala on terveellinen. Lapsi ei onneksi tiedä, minkälaisia välipaloja minä syön aamupäivisin.

*apua, yleistys!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: