elämä alankomaissa,  hollanti

20. Bookstore Steven Sterk

Otetaan Maartensbrugilta tuomiokirkon tornille vievä katu, Servetstraat.

Servetstraatilla on pieni kirjakauppa, Bookstore Steven Sterk, jonka olemassaolon tajusin kerran, kun minun oli löydettävä paikka suojautua rankkasateelta. Olin ehtinyt kastua sen verran, etten voinut koskea mihinkään. Ja sepä vasta olikin hankalaa. Kirjakaupassa pitää voida hypistellä ja silittää kirjan kansia, ottaa kirja käteen ja nauttia paperin ja painomusteen tuoksusta.

Rakastan kirjakauppoja ja kirjoja (ja vihkoja ja kalentereita ja muistikirjoja) niin paljon, etten ole edes yrittänyt oppia lukemaan e-kirjoja tai kuuntelemaan äänikirjoja. Tuomiokirkon tornin varjossa sijaitseva Bookstore Steven Sterk on rauhallinen ja tunnelmallinen paikka pimeinä syysiltoina, mutta siellä kannattaa ehdottomasti poiketa myös valoisina kevätpäivinä. Kerron huomenna, miksi.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: