perhe,  sattumia

Mökin pienet tavarat

Jos käy meillä kylässä, huomaa heti, ettemme ole mitään sisustajia. Hallittu kokonaisuus uupuu, ja saamme usein kommentteja valkoisista seinistä ja tyhjästä tilasta. Yhdistimme miehen kanssa nelikymppisinä kaksi irtaimistoa, ja olemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miltä meidän kodin tulisi näyttää. Veimme kierrätykseen paljon tavaraa.

Sisustustaktiikkani on aina ollut sellainen, että ympäröin itseni muutamilla tärkeillä esineillä. Viime vuosina olemme jatkuvasti karsineet tavaraa, ja kun ostimme vuosi sitten hollantilaisen loma-asunnon, veimme sinne ylimääräisiä tavaroita varastosta ja kaupunkiasunnoltamme.

Meillä ei ole enää yhtäkään epämääräistä kasaa missään, ei edes varastossa. Lapsen sälälaatikkokin on suunniteltu sekasotku – kyllä jokaisella ihmisellä pitää olla vähintään yksi pikkutavaralaatikko.

Tässä satunnaisotos mökin tavaroista, jotka muistuttavat minua tärkeistä tapahtumista, paikoista ja/tai ihmisistä.

IMG_2984
Maailman ihanin lastenkirja. Apua Suomi-ikävään ja tärkeitä sanoja lapselle. Muistitko, että juhannus on toiselta nimeltään mittumaari?
IMG_2983
Etsyn kautta Australiasta saakka tilaamani pitsiliina, josta tulee mieleen kiireettömät päiväkahvit sukulaisten kanssa. Mikkelin seudulla mentiin kutsumatta kylään ja kysyttiin, onko kahvi jo valmista.
IMG_2981
Maailman parhaat keksit, joita maistoin ensimmäisen kerran tänä vuonna. Ne ovat muuten lopussa, lähettäkää lisää.
IMG_2980
Havaijilaisesta supermarketista viime vuonna ostettu kyltti ja rakkaan Outi-ystäväni tekemä peitto ruokapöytäsohvan selkänojalla. Sohva on lempipaikkani mökillä. Taustalla pihakuusia!
IMG_2979
Osa matkamuistomagneeteistani. Vanhimmat ovat kulkeneet mukanani asunnosta toiseen yli 25 vuoden ajan.
IMG_2978
Helsingin Kauppatorilta miehen kanssa ostettu voiveitsi ja joululahjaksi saatu leikkuulauta. Upeaa suomalaista puutyötä.
IMG_2977
Selvästi pesua kaipaavat pannulaput.
IMG_2974
Amerikkalaiselta lentokentältä ostamani muropaketti. Olisinpa aamuisin noin hehkeä.
IMG_2973
Kahvikapselien säilytykseen sopivat keksipurkit. Taustalla miehen keittokirja.
IMG_2971
Häälahjapunaviini, joka seisoo keittiön hyllyllä muistuttamassa ihanasta päivästä.
IMG_2970
Suomalaisen Naisen Päivien kirpputorilta ostettu Iittalan Taika-laatikko, jossa säilytämme maustepurkkeja
IMG_2969
Miehen työpaikan järjestämässä Bob Ross -työpajassa maalaama taulu. Miestä naurattaa, mutta minusta se on ihana (mies ja taulu). Ripustin taulun keskeiselle paikalle takan yläpuolelle.
IMG_2968
Taulu, jonka sain 90-luvulla läksiäislahjaksi kesätyöpaikastani Orionilta sekä matkamuistoja Havaijilta. Ja tietenkin huulirasva, jota ilman en voi elää.
IMG_2966
Hollannissa asuvalta unkarilaiselta naiselta lahjaksi saamani taulu muistuttaa siitä, että kannattaa hymyillä. Hän oli kokenut suuren surun juuri ennen kuin lähetti taulun minulle. Aina kun katson taulua, olen kiitollinen elämästä ja melko hyvästä terveydestä.

4 Comments

  • Liisa

    Food + Bier, ja Bob Ross, naurattaa. Meillä on sama mustavalkoinen Taika-laatikko keksilaatikkona keittiön kaapissa. Ja useita Mauri Kunnas -kirjoja on kokoelmissa. Ihastuttava muikku-taulu. Jaaha, pitääköhän kokeilla Pätkis-keskejä Suomessa ja jäädä koukkuun…

  • Mari

    Hienoja muistoja! Ja hyviä vinkkejä – pitääkin mennä pikimmiten kirpparille metsästämään sopivaa maustepurkkilaatikkoa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: