matkustus

Matkapäivä 36/90: Kauai

Tehtiin
Hahaa, tänään oli parempi päivä! Ei kokonaan hyvä mutta parempi kuin edelliset päivät. Sen jälkeen kun olin aamulla vaivoin saanut syötyä yhden banaanin, en tarvinnut enää pahoinvointilääkettä. Ruokahalu palasi tosin vasta illemmalla. Jaksoin kävellä hetkeksi rannalle lapsen ja miehen kanssa. Lojuimme kuumimman ajan huoneessa ja kävimme läpi kaikki matkatavarat. Heitimme pois turhia papereita ja muita juttuja, joita emme tarvitse seuraavassa kohteessa. Iltapäivällä kävimme vielä uimassa resortin upealla uima-altaalla, mutta sitä ennen minä kävin yksinäni kauppakeskuksessa. Oli ihana olla jaloillaan ja ihmetellä tavaroita. Juttelin hollantilaisen sairausvakuutusyhtiön kanssa ja lähetin meiliä IBD-hoitajalle. Illalla katsoin miehen kanssa hauskaa The Best Exotic Marigold Hotel -elokuvaa siihen saakka kunnes kuulin viereltäni vienoa kuorsausta. Elokuvassa esiintyy mm. ihana Maggie Smith (se Downton Abbeyn Violet). Passitin miehen nukkumaan ja kirjoitin vielä hetken blogia pimeässä hotellihuoneessa. Kiitos kaikille tsemppiviesteistä, ne ovat ilahduttaneet kovasti!

Syötiin
Lounasta läheisen Sheratonin pikkukaupasta (en saanut alas muuta kuin vähän muroja). Illallisen kokkasin huoneessa: linssikeittoa, riisiä, paistettuja perunoita, paistettua paprikaa, keitettyä maissia ja kananmunia. Kyseessä oli tietenkin jämäateria, jota kutsuin ylevästi tapas-ateriaksi. Matka jatkuu toivottavasti torstaina, joten meidän pitää saada jääkaappi tyhjäksi. Sain itsekin syötyä lähes normaalin annoksen, ja lapsi kehaisi perunoitani hollanniksi deze aardappelen zijn lekker, zeg!

Sää
Tänään(kin) oli kuumaa ja kosteaa, noin 30 astetta.

Takaisku
Raybanini hajosivat – joku meistä oli ehkä istunut niiden päälle. Kävin ostamassa liimaa, jolla mies yritti korjata aurinkolasien sankaa. Saapa nähdä, pysyvätkö ne vielä kasassa. Yhtään en haluaisi käyttää rahaa uusiin aurinkolaseihin, mutta ilmankaan en pärjää valoherkkine silmineni.

Kohokohta
Kävin lapsen kanssa resortin lämpimässä porealtaassa, ja hän esitteli sitä minulle varsin polleana, koska oli kuulemma ollut siellä jo monta kertaa. Lippalakkinen, uimarenkaalla ympäröity iloinen kolmevuotias osaa kyllä olla tosi suloinen. Päivän toinen kohokohta oli ystävien kivat uutiset Suomesta – terveisiä vaan sinne, että vieläkin hymyilyttää.

Omat tunnelmat
Aamulla olisin ollut ihan valmis lähtemään kotiin, mutta illalla mieli oli taas hyvä ja rento. On aika raskasta selittää sairausvakuutusyhtiölle kaikkia terveyteeni liittyviä kommervenkkejä, kun ei edes huvittaisi yhtään miettiä mitään sairauskorvaus- tai lääkelogistiikka-asioita häämatkalla.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi sanoi eilen illalla juuri ennen nukkumaanmenoa, että haluaisi aamulla mennä keräämään aarteita. Tänä aamuna hän oli itse unohtanut koko asian, mutta innostui heti kun ehdotin pientä rantakävelyä. Päivään sisältyi paljon uhmaa, mikä ei ole ollenkaan ihme eilisen jälkeen. Jossain vaiheessa lapsi mainitsi, että äiti oli eilen pitkään pois, joten hän haluaa nyt olla äitin sylissä. Neljä tuntia tuntuu ehkä ikuisuudelta, jos on itse vasta kolme vuotta vanha.

Suurimmat menoerät
Ostokset $40

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 10kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d