matkustus,  perhe

Pitkälle kaukomatkalle: idea

Pari vuotta sitten saimme avomiehen kanssa idean lähteä muutamaksi kuukaudeksi matkalle. Se taisi ensin olla univelkaisten vanhempien haaveilua rennommista ajoista – päiväuni, joka piti meitä pystyssä silloin kun heräsimme monta kertaa yössä hoitamaan vauvaa keskellä pimeää ja märkää Hollannin talvea.

Haave ei unohtunut. Se pysyi ajatuksissamme senkin jälkeen kun ensimmäiset sumuiset kuukaudet vauvan kanssa olivat ohi. Nyt tyttäremme on kolmevuotias ja matkan valmistelut ovat pitkällä. Aion kertoa niistä muutamassa postauksessa.

Meillä molemmilla on kokemusta matkustuksesta ja ulkomailla oleskelusta. Minä olin aikoinaan opiskelijavaihdossa niinkin eksoottisessa kohteessa kuin Ruotsin Uppsalassa ja matkustin myöhemmin kansainvälisen työni takia kaukaisiin kohteisiin. Kävin useiden Amerikan-reissujen lisäksi mm. Australiassa, Kiinassa, Singaporessa ja Japanissa. Lomareissulla pääsin Uuteen-Seelantiin asti. Avomieskin kaukomatkaili ahkerasti entisen kumppaninsa kanssa.

Sen jälkeen kun tapasimme toisemme seitsemän vuotta sitten, olemme ehtineet kaksi kertaa asua eli viettää pidemmän ajan Yhdysvalloissa: vuonna 2012 Bostonissa ja vuonna 2015 San Diegon La Jollassa, Kaliforniassa.

Molemmilla kerroilla olimme ulkomailla töiden takia. Suurin osa muistakin matkoista, jotka olemme tehneet yhdessä, ovat olleet toiselle meistä työmatkoja.

Nyt haluamme lähteä lomalle. Aiomme olla matkalla kolme kuukautta ilman töitä ja vain nauttia toistemme seurasta, seurailla tyttäremme touhuja, katsella maisemia, tutkia kiinnostavia paikkoja, syödä hyvin ja levätä.

Emme tietenkään kuvittele, että pitkä kaukomatkailu ja 24/7 toistemme seurassa oleminen olisi pelkkää onnea. Tiedämme, että pitkiin matkoihin liittyy myös vastoinkäymisiä, aikaerorasitusta ja kireitä päiviä. PMS, nälkäkiukku, vilustumiset ja muut arjen kiusat eivät häviä maisemaa vaihtamalla.

Olen henkilökohtaisesti kuitenkin ihan valmis kohtaamaan edellä mainitut haasteet, kun tiedossa on lämmintä ilmaa, meren kohinaa, eksoottisia kasveja ja hitaita päiviä kaikkein rakkaimpien kanssa.

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: