matkustus,  perhe

Matkapäivä 8/90: Provincetown

Tehtiin
Heräsimme puoli seitsemän maissa. Näin matkan ensimmäisen kunnon auringonnousun. Yksinkertaisen hotellihuoneaamiaisen jälkeen lapsi ja mies lähtivät aamu-uinnille hotellin hienoon ja autioon uima-altaaseen. Tuntia myöhemmin liityin hetkeksi seuraan; en ole mikään innokas uimari, mutta lapsen uinti-ilo on liian arvokas missattavaksi. Hän vetelee hienosti isossa altaassa pelkän uimarenkaan kanssa. Uinnin jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme jatkamaan matkaa. Lapsi nukahti taas kätevästi vaunuihin. Menimme Seaportiin, josta Bay State Cruise Companyn laiva Provincetowniin lähti klo 13. Matka Cape Codin kärkeen kesti 1,5 tuntia. Kävelimme satamasta vuokra-asunnolle ja hetken ihmeteltyämme lähdimme jätskille. Kävelimme sitten Provincetownin pääkatua (Commercial Street) pitkin ja pistäydyimme välillä pikkuliikkeisiin. Joimme tosi hyvät kahvit Kohi Coffee Companyn takapihalla, joka vei suoraan Atlantin valtamereen. Lapsi otti kengät ja sukat jalasta, kirmasi hiekassa, etsi simpukoita ja uitti varpaita. Hampurilaisillallisen jälkeen kävimme hakemassa Stop & Shop -marketista ruokaostoksia ja painuimme pehkuihin. Puoli kymmeneen mennessä nukuimme kaikki.

Syötiin
Lounas mukaan laivalle 7elevenistä. Illallinen Provincetownissa burgeripaikassa, jonka nimeä en edes laittanut muistiin, koska se ei ollut sen arvoinen.

Sää
Bostonissa oli edelleen helteinen ja selvästi ukkosta enteilevä sää. Provincetownissa oli melko kova lämmin tuuli, joka viileni iltaa kohti.

Takaisku
Delsey-matkalaukustamme hajosi pyörä. Meidän oli pakko mennä ostamaan uusi matkalaukku, koska matkasuunnitelmamme sisältävät paljon kävelyä ja siirtymistä paikasta toiseen matkalaukkua vetämällä. Onneksi Macy’s-tavaratalossa oli alennusmyynti (eikös siellä aina ole?). Löysimme uuden hyvälaatuisen matkalaukun ja saimme jättää sen vanhan ja rikkinäisen myyjälle.

Kohokohta
Tämä:

Omat tunnelmat
Olin nukkunut vähän kehnosti, koska lapsi potki minua unissaan. Olin silti yllättävän levännyt ja innoissani Provincetownin reissusta. Laivamatka oli (liian) jännittävä, koska päivä oli tuulinen ja laiva tuntui suorastaan hyppivän aallokossa. Yritin pysyä rauhallisena, jotta en tartuttaisi pelkoa lapseen. Osa matkustajista oli selvästi merisairaita ja lapsenkin viimeinen puolituntinen oli kurja – hän oli kalpea ja kylmänhikinen ja ilmoitti, että haluaa pois laivasta. Minäkin olin kyllä hetken aikaa sitä mieltä, että laivaan en enää kuuna päivänä astuisi; sen verran minua pelotti. En muista tällaista aallokkoa viime kerroilta. Tuulennopeus olikin nyt 31 km/h. Onneksi raitis ilma ja Provincetownin kauneus saivat minut ja lapsen unohtamaan merimatkan nopeasti.

Mitä lapselle kuuluu
Royal Sonesta -hotellin uima-allas oli lapselle iloinen yllätys. Merimatkan loppupuolella häntä harmitti kovasti, mutta onneksi heti maihin noustuamme ihmeteltävää oli niin paljon, että ajatukset kääntyvät positiivisempiin asioihin. Lapsi sai jätskissä olevista karkeista (joita vältämme yleensä) jonkinlaisen nokkosrokkotyyppisen kontakti-ihottuman toiseen käsivarteen. Onneksi se meni pian ohi – mitä lie amerikkalaiskemikaalia värikkäissä M&M:ssä? Lapsi odottaa innoissaan huomisia rantaleikkejä, joihin tänään ei ollut aikaa. Lupasimme järjestää huomiselle mahdollisimman paljon kiireetöntä hiekkalinnanrakennusaikaa.

Suurimmat menoerät
Uusi Samsonite-matkalaukku
Burgeri-illallinen $80
Ruokaostokset $50
Laivamatka meno-paluu Boston-Ptown, 2 aikuista, 1 lapsi $247

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Provincetown
Boston

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Kohi Coffee Company

Commercial St., Provincetown

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: