elämä alankomaissa,  hollanti

12. Twijnstraat aan de Werf

Mennään Oudegrachtin toiselle puolelle, kävellään kohti etelää ja laskeudutaan Twijnstraatin alusta jyrkkiä portaita alas kanavan rantaan.

Yksi parhaista muistoistani viime syksyltä on se, kun eräänä iltapäivänä laskeuduin nelivuotiaan kanssa jäätelö kädessä Twijnstraatilta veden äärelle katselemaan veneitä. Istuimme mukulakiville ja vilkutimme kaikille ohiajaville huvialuksille. Oli aurinkoista ja lämmintä. Ihmiset hymyilivät ja vilkuttivat takaisin.

Kun jatkoimme matkaa kanavan rantaa pitkin, kurkin sisään asuintalojen ikkunoista. Eräs vanhempi herrasmies luki kaikessa rauhassa aamun lehteä talonsa edessä ja tervehti meitä ystävällisesti. Joka puolella oli kukkia. Oli niin kaunista, etten tiedä, miten sitä kuvailisi.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: