elämä alankomaissa

3. joulukuuta – etäily

Arkiaamuisin klo 8.15 vilkutan pikkukoululaiselle, haen kupin kahvia, kävelen makuuhuoneeseen ja istahdan työpöytäni ääreen. Minulla on päälläni yöpaita ja villasukat. Järjestän uudet sähköpostiviestit projektikansioihin ja alan sitten käydä läpi kansioita yksi kerrallaan. Osallistun työpäivän aikana ainakin pariin etäkokoukseen. Puhun hollantia ja englantia. Välillä teen koulutehtäviä ja/tai osallistun suomenkieliselle etäluennolle. Jos käytän kameraa, pidän huolen siitä, että yläruumiini näyttää asialliselta.

Juon yhteensä kolme kuppia kahvia. Pyrin käymään suihkussa ennen lounasta. Jos olen onnekas, mies kurkkaa lounasaikaan ovesta ja kysyy, haluaisinko minäkin paistetun kananmunan. Syön liian usein tietokoneen ääressä. Yritän muistaa käydä kävelyllä mutta usein havahdun myöhään iltapäivällä siihen, etten ole käynyt ulkona koko päivänä. Olen kuitenkin ahkera pesemään pyykkejä. Viiden maissa suljen tietokoneen ja möngin ulos etäilykammiostani. Loppuillan olen niin läsnä kuin ikinä pystyn.

Kuulin eilen, että määräaikainen työsuhteeni vakinaistetaan ensi vuoden alusta.

etäily – ei vielä Kielitoimiston sanakirjassa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: