elämä alankomaissa,  hollanninsuomalaisuus,  hollanti

2. Bakkerij Moolenbeek

Käännytään Lange Nieuwstraatilta A.B.C. -straatille, ohitetaan pian asunnoiksi valmistuva entinen riippuvuuspoliklinikka ja söpö B&B Sionskameren. Jatketaan kohti Nieuwegrachtia.

Jo A.B.C. -straatilla vastaan tulee tuoreen leivän tuoksu. Nieuwegrachtin kulmassa sijaitsee pieni leipomo, Bakkerij Moolenbeek, joka on ollut samassa osoitteessa vuodesta 1873 lähtien. Ostamme leipomosta kaiken syömämme leivän, tällä hetkellä yleensä Moolenbeekin karkeaa kokojyväleipää. Minun suosikkini on leipomon kaasstengel eli juustokierre. Nam nam nam!

Tiskin takana työskentelevät naiset tuntevat mieheni ja tyttäreni, jotka ovat käyneet lähileipomossa tyttären vauva-ajoista lähtien. Pienelle on aina tarjolla ilmainen keksi. Lapsen tarharyhmä pääsi kerran jopa leipurin vieraaksi.

Leipomo on auki arkena ja lauantaisin aamukahdeksasta iltapäivään. Palvelu on ystävällistä, ostokset voi varata netistä ja catering-palvelukin löytyy. Toivon hartaasti, että tällaiset kaupungin pienet aarteet pysyvät hengissä!

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: