matkustus

Matkapäivä 13/90: Portland

Tehtiin
Heräsin viiden maissa suuren parisängyn reunalta, jonne lapsi oli onnistunut työntämään minut. Aamiaisen jälkeen lapsi ja mies menivät pariksi tunniksi hotellin lapsiystävälliseen (sisä)uima-altaaseen. Yritin päästä sillä aikaa kunnolla hereille ja sometin huoneessa. Uiminen oli ottanut sen verran voimille, että lapsi nukahti jo aamupäivällä rattaisiin. Kävelimme miehen kanssa Willamette-joen rantaa pitkin lauantaimarkkinoille. (Portland on kyllä hyvä paikka kävellä rattaiden kanssa!) Portland Saturday Market järjestetään maaliskuusta jouluaattoon joka lauantai ja sunnuntai. Ihailin käsityöläisten kojuja, eksoottisia ruokarekkoja ja katutaiteilijoita aurinkoisessa säässä. Yhdentoista jälkeen tapasimme miehen työkaverin ja hänen perheensä lounasravintolassa. Lapsikin heräili jossain vaiheessa syömään amerikkalaisia lettuja. Lounaan jälkeen haimme koko porukalla donitsit kuuluisasta Voodoo Douhgnuts -leipomosta. Lapsi sai markkinoilta vielä käsintehdyn pikkurepun ja siihen kuuluvan nuken. Vietimme loppuiltapäivän hotellihuoneessa lepäilemässä ja lähdimme metsästämään ruokaa vähän liian myöhään – nälkäkiukku ehti yllättää varsinkin perheen pienimmän. Loppujen lopuksi löysimme ihan läheltä hyvän vietnamilaisen ravintolan ja illallishetkestä hotellin aulassa tuli oikein viihtyisä. Lapsikin veteli keltaista currya hyvällä ruokahalulla. Nukahdin jo puoli kahdeksalta!

Syötiin
Lounas Mother’s Bistro & Barissa, donitsit Voodoo Doughtnutsista ja illalliseksi hyvää vietnamilaista ruokaa Pho Van Freshistä.

Sää
Aurinkoinen ja loppuiltapäivästä kova vesisade ja ukkoskuuro, 16 astetta.

Takaisku
Olisi ollut hyvä, jos olisimme lähteneet vähän aikaisemmin syömään.

Kohokohta
Olen nauttinut kovasti hotellin pehmeästä sängystä. Se on niin iso, että mahdumme nukkumaan, vaikka lapsi kääntyykin poikittain: pää minun vieressäni ja jalat miehen selässä.

Omat tunnelmat
En meinannut aamulla päästä hereille – jostain syystä jetlag oli tänään pahimmillaan. Suihku ja raitis ilma auttoivat lopulta. Oli ihana kävellä taas ulkona. Lounasravintolassa sen sijaan huomasin, miten introvertti olenkaan; väsyn nopeasti meluisassa ympäristössä. On ollut ihanaa mennä nukkumaan aikaisin ja pitää huolta siitä, että loma tuntuu lomalta siinäkin mielessä, että saan tarpeeksi unta. Viime vuodet kun ovat olleet poikkeuksellisen univelkaiset.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi rakastaa uimista eikä olisi lähtenyt uima-altaasta vielä kahden tunnin jälkeenkään. Uiminen oli hänen mielestään päivän kohokohta. Lounaalla häntä ujostutti, kun täkäläinen tuttavaperhe puhui pelkästään englantia, mutta kun kysyin illalla, mikä päivässä oli ollut vähemmän kivaa, hän vastasi: se että ei ehditty olla kauan isin kavereiden kanssa. Lapsi on oppinut laskemaan kymmeneen englanniksi – en tiedä miten ja milloin.

Suurimmat menoerät
Vietnamilainen illallinen $40
Reppu ja nukke lapselle $32
Kahdeksan donitsia

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Portland Saturday Market

Portland Union Station

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d