matkustus,  perhe

Matkapäivä 14/90: Portland

Tehtiin
Heräsin jo ennen kello neljää yöllä. Vähän aikaa makoiltuani kuulin parisängyn toiselta laidalta kysymyksen ben je wakker? Selvisi, että me aikuiset olimme hereillä sikeästi nukkuvan pikkuisen molemmin puolin. Lapsi nukkui vielä pari tuntia ja muisti sitten hotellin uima-altaan. Hän pääsi taas uimaan aamiaisen jälkeen ennen kuin lähdimme parin korttelin päähän katsomaan IHANAA kirjakauppaa: Powell’s City of Books. Se on kuulemma maailman isoin uusia ja käytettyjä kirjoja myyvä liike. Olin aivan haltioissani, koska tietenkin kirjojen keskellä on myös kaikkea sellaista sälää, jota on ihana hypistellä mutta järjetöntä ostaa. Löysin myös englanninkielisen Muumi-kirjan ja hollantilaista Tony’s Chocolonely -suklaata. Ostin Portland-magneetin, ja lapsi sai uuden juomapullon. Olen parikymppisestä asti kerännyt magneetteja kaikista kohteista, joihin olen matkustanut, ja jatkamme perinnettä perheen kanssa. Matkamuistomagneetteja on ehtinyt kertyä montakymmentä. Kävimme edullisella lounaalla dinerissa. Lapsi nukahti rattaisiin (harmi kyllä avoimen) juomapullonsa kanssa ja me kävelimme tiedemuseoon, jossa ehdimme istuskella jonkin aikaa kahvilla ennen kuin lapsi heräsi. Matkalla kohtasimme ilmastokulkueen, jonka lähes jokaisella osallistujalla oli kädessään muovinen kertakäyttöinen vesipullo. Museossa (OMSI – Oregon Museum of Science and Industry) olisi ollut planetaario ja teatteri ja vaikka mitä, mutta ostimme vain tavalliset sisäänpääsyliput. Paikka oli mielestäni aika kolho, likainen ja meluinen – jos pitäisi valita, menisi kolmevuotiaan kanssa ehdottomasti Portlandin lastenmuseoon kuin tiedemuseoon. Lapsikin jotenkin väsyi, kun yritti ohjata pikkuista nosturia ja muut lapset häiritsivät. Yhdessä leikkiminen on tärkeää, mutta jos ei saa ollenkaan keskittyä tekemään omaa juttuaan, ärsytyskynnys ylittyy. Jaksoimme museon jälkeen mennä vielä syömään aivan älyttömän hyvän italialaisen illallisen ja vietimme loppupäivän hotellihuoneessa. Ilta oli ihanan riehakas; kikattelimme ja keksimme asioille uusia nimiä.

Syötiin
Lounaaksi French toastia ja quesadilloja Arthur’s Dinerissa ja illallinen italialaisessa Allora-ravintolassa. Minun raviolini olivat superherkulliset. Pääsisinpä ravintolaan uudelleen! Tilaisin mozzarellasalaattia, arancineja ja lasagnea.

Sää
Oli aika kylmä, ehkä vain noin 12 astetta. Aamulla satoi paljon vettä.

Takaisku
Lapsen vesipullo oli kaatunut rattaisiin ja kaikki vaatteet kastuivat. Onneksi olen vauvavuosien (lue: selkäkakkojen) ansiosta edelleen ohjelmoitu niin, että otan joka paikkaan mukaan ylimääräisen vaatekerran.

Kohokohta
Ne edellä mainitsemani raviolit. Oli niin virkistävää saada normaalikokoinen annos pastaa al dente. Amerikassa kun yleensä kaikki menee vähän yli; pastankeittoaika ja annoksen koko mukaan lukien.

Omat tunnelmat
Olen unohtanut työt lähes kokonaan. Huomaan, että rentoudun oikeasti, kun mieleeni putkahtelee ideoita ensi vuotta varten. Ei mitään suuria juttuja, vaan sellaisia pieniä asioita, joista innostun. Esimerkki: aion kotiin palattuamme käydä läpi vaatekaappini ja jättää varastoon vain rajoitetun määrän vaatteita. Huomaan, etten tarvitse montaakaan vaatekappaletta ja minähän tykkään muutenkin elää niin, että tavaramäärä on hallinnassa.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi oli tänään vähän kiukkuisempi ja kärsimättömämpi kuin yleensä. Tulevat päivät näyttävät, onko kyseessä flunssa tai muu pöpö vai pelkkä kolmevuotiaan elämä. Monenlaista ihmeteltävää oli tänäänkin, esimerkiksi se hassu juttu, että tiedemuseossa oli sisähiekkalaatikko. Hiekkalaatikko. Sisällä. Ajattele!

Majoitus
Nukuimme Hampton Inn & Suites Portland Pearldistrict -hotellissa. Pearldistrict on suosittu kaupunginosa, jossa on kivoja kahviloita, kauppoja ja ravintoloita sekä tietenkin muutama olutpanimo. Huone oli suuri ja siisti, ja ilmainen aamiainen monipuolinen. Hotellin isossa uima-altaassa oli pienten lasten liukumäki. Kaikkein parasta koko hotellissa oli kuitenkin suuri, pehmeä sänky.

Suurimmat menoerät
Lounas $25
Tiedemuseon pääsymaksut $38
Illallinen $110
Kirjakauppaostokset $25

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 9kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka päivä samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Ymmärrän kyllä miksi.
Tiedemuseon sisähiekkalaatikko
Ilmastoasiaa
Arthur’s Dinerin sisustusta
Mahtava kirjakauppa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: