elämä alankomaissa,  joulukalenteri 2023,  mikkeli

16.12. Hitaita lauantaimietteitä

Vietän pötköttelypäivää. Eilen oli lapsen kaverisynttärit, jotka imivät meistä vanhemmista viimeisetkin mehut, vaikka olivatkin tosi kivat. Lapsia oli yhteensä kaksitoista, ja vietimme synttäreitä hiljattain uudistetussa Utrechtin yliopiston museossa, jossa on luurankoja ja tiedejuttuja.

Puoliso onneksi toipuu nopeasti. Minulla akkujen lataus kestää kauemmin.

Olen (lauantaihässäkän sallimissa rajoissa) lueskellut Kodin Kuvalehtiä ja Me Naisia Digilehdet-palvelussa, syönyt suklaata ja mietiskellyt. Keksin, että heti kun minulla on aikaa, haluaisin katsoa uudelleen Girls-sarjan kaikki tuotantokaudet. Ensimmäisen tuotantokauden aikaan asuin Bostonissa, jossa tapasin nykyisen puolisoni. Siksi sarjaan liittyy minulle ihan erityinen tunnelma.

Sää on tänään harmaa, ja olen ajatellut päivälleen kaksi vuotta sitten menehtynyttä isääni, joka piti vuosikaudet sääpäiväkirjaa. Hän tarkkaili ahkerasti luontoa ja vuodenaikojen vaihtelua. Ensimmäiset sinivuokot, lumisateet, pakkaset ja helteet on 1980-luvulta alkaen kirjoitettu ylös siistillä käsialalla.

Olin saanut tälle illalle peräti kaksi 50-vuotissynttärikutsua. Toiset juhlat järjestetään Mikkelissä ja toiset Haagissa meren rannalla (Scheveningen). En nyt ole tarpeeksi energinen osallistumaan kumpaankaan, mutta toivon, että juhlista tulee päivänsankareille ikimuistoiset. Paljon rakkautta ja juhlailoa erityisesti sinne Mikkeliin!

Itsellänihän on viisikymppisiin aikaa enää vajaa puolitoista vuotta. Toivottavasti olisin niiden aikaan pirteä ja elinvoimainen. Voisin ehkä jopa järjestää vähän isommat juhlat.

Nyt kuitenkin ensin villasukat jalkaan ja sängystä sohvalle vanhenemaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from hollanninsuomalainen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading