Dam
elämä alankomaissa,  hollanti

11 – dam

Yli neljäsosa Alankomaiden pinta-alasta sijaitsee merenpinnan alapuolella. Jos elämässä ei ole muuten tarpeeksi jännitystä, nettisivun overstroomik.nl avulla voi tutkia oman asuinalueensa riskiä jäädä tulvavesien alle.

Hollantilaiset, nuo patoamisen ja ojittamisen ammattilaiset, ovat veden kulkua estämällä luoneet itselleen lisää maata. Ei ole sattumaa, että patoa tarkoittava sana dam esiintyy monen kaupungin nimessä: Rotterdam, Amsterdam, Alblasserdam, Schiedam, Spaarndam, Edam…

Amsterdamissa lomailleet suomalaiset sanovat käyneensä ”Damissa”. Se on täältä katsottuna vähän sama kuin kertoisi, että on viettänyt Suomen-lomansa ”-koskella”.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: