elämä alankomaissa,  perhe

24. joulukuuta – 2023

Mennyt vuosi oli meidän perheen aikuisille raskas. Menetin viime vuoden joulukuussa isäni ja mies menetti kesäkuussa parhaan ystävänsä, täysin yllättäen. Meillä on ollut muutakin henkistä taakkaa, eikä minun terveytenikään ole ollut paras mahdollinen.

Mutta.

Nyt aiomme pitää kahden viikon joululoman kotona ja mökillä. Olemme jättäneet tarkoituksella kalenteriin paljon tyhjää, jotta ehdimme vain olla yhdessä, löhöillä, höpöttää ja puuhailla.

Ensi vuonna jatkamme miehen kanssa etätöiden tekemistä. Se antaa joustoa arkipäiviin ja saa varsinkin aamut ja alkuillan tunnit tuntumaan kiireettömiltä. Minä jatkan suomen kielen opiskelua, josta olen nauttinut aivan valtavasti. Pääsen jo kirjoittamaan kandidaatintutkielmaa!

Pidän muut omat aikataulutetut harrastukseni eli lauluprojektit edelleen tauolla. Aion sen sijaan joogata, tehdä kävelylenkkejä ja yrittää olla aktiivisempi ystävä ystävilleni. Lapsi jatkaa partiota, uimakoulua ja teatterikerhoakin ainakin alkuvuoden. Mies tapaa ystäviään ja pelailee jotain tietokonepelejä. Suomessa olisi kiva päästä käymään, mutta meillä ei ole vielä mitään lomasuunnitelmia.

Meidän pitäisi vielä löytää (mielellään suomenkielinen) lastenhoitaja, joka voisi silloin tällöin tulla meille lapsen seuraksi, jotta pääsemme miehen kanssa aikuisten treffeille. Tuttu hoitaja nimittäin sai viime vuonna oman vauvan, mikä on ihanaa. Kerro, jos tiedät jonkun!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: