hollanninsuomalaisuus,  hollanti,  sattumia

20. joulukuuta – tekoäly

Viime päivinä suomalaisessa ja hollantilaisessa sanomalehdistössä on keskusteltu tekoälypalvelimesta, joka kirjoittaa tekstejä. Minun oli tietenkin heti pakko kokeilla sitä. Annoin tekoälylle käskyn:

Kirjoita joulutarina: Alankomaat, sauna, hollantilainen, Satu, Utrecht, suomalainen, perinne, rosolli, kaaos.

Tässä tulos:

”Satu oli suomalainen, joka oli muuttanut Alankomaihin ja asunut Utrechtissä jo usean vuoden ajan. Hän oli innoissaan joulusta ja oli päättänyt viettää sen hollantilaisen perinteen mukaisesti saunassa.

Hän oli valmistellut rosollia ja muuta jouluruokaa ja oli valmis nauttimaan niistä saunassa. Kun hän saapui saunaan, hän huomasi kuitenkin, että siellä oli täysi kaaos. Monet ihmiset olivat jo saunassa ja jokaisella oli omat joululahjansa mukanaan.

Satu oli hieman hämillään tilanteesta, mutta päätti silti nauttia joulusta ja perinteistä saunakokemuksesta. Hän laittoi rosollinsa paistumaan ja alkoi viettää joulua yhdessä muiden kanssa.

Lopulta he nauttivat kaikki yhdessä herkullisesta jouluruoasta ja viettivät mukavan joulupäivän saunassa. Se oli ikimuistoinen joulun vietto Utrechtissä ja Satu oli iloinen, että hän oli päässyt osallistumaan hollantilaiseen jouluperinteeseen.”

Lähde: ChatGPT Dec 15 Version

Lapsikin halusi kokeilla. Yllättäen hänen tarinansa sisälsi sanat kakka, wc ja Satu. Niistä tuli tosi hauska kertomus, jota en nyt kuitenkaan kopioi tähän.

Tässäpä teille mukavaa ajanvietettä joulunpyhiksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: