elämä alankomaissa,  hollanninsuomalaisuus,  perhe

19. joulukuuta – jouluperinteet

Vietämme yleensä ihanan tapahtumaköyhää joulua Alankomaissa.

Tänä vuonna saamme jouluaattona puurovieraiksi toisen suomalais-hollantilaisen perheen. Syömme riisipuuroa ja luumu-rusinasoppaa joulurauhan julistuksen aikaan. Joku (lue: lapsi) saa puurosta yllätyksen, joka on allergiasyistä hedelmäkarkki.

Suomea puhuvaa joulupukkia en ole ainakaan vielä löytänyt, joten todennäköisesti naapurin setä koputtaa alkuillasta oveen. Oven takaa löytyy lahjasäkki, jossa on vain muutama lahja.

Syömme helpon perusillallisen. Tänä vuonna meidän perheen toiveillallinen on halloumia/lihapullia/pihviä, jotain uunissa kypsytettyjä pakasteperunoita sekä ruusukaaleja ja paahdettua kurpitsaa. Jälkiruuaksi syömme jäätelöä, mansikoita ja suklaakastiketta.

Joulu- ja tapaninpäivänä emme tee mitään erityistä. Joskus näemme kavereita. Hollantiin on tänä vuonna luvattu lämpöasteita ja vesisadetta.

Ennen uutta vuotta kokoonnumme miehen lähisuvun kanssa lounaalle erään hotellin ravintolaan. Juhlimme samalla kaikkia syntymäpäiviä. Meitä on yhteensä noin 16, tarkka lukumäärä riippuu teinien seurustelustatuksesta.

Siinäpä se. Ei joulustressiä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d