elämä alankomaissa

16. joulukuuta – lyhty

Iskän kuolemasta on tänään kulunut tasan vuosi ja minä olen ajatellut jäälyhtyjä. Helmikuussa 2021, kun Utrechtissa oli ihan oikea talvi, kysyin iskältä neuvoa jäälyhdyn tekoon. Iskä kirjoitti tekstiviestillä:

Laitan muoviämpäriin kylmää vettä ja vien ulos. Kun pinta on kunnolla jäätynyt, kaadan ämpärin alassuin. Pohjaan teen jäähän aukon, josta kynttilä sopii sisälle. Onnistuakseen vaatii jonkin verran pakkasta. Minäpä kokeilen täällä. Täällä on pakkasta noin 8 astetta.

Seuraavana päivänä lähetin iskälle kiitokset ja kuvan onnistuneesta jäälyhdystä.

Sitä seuraavana päivänä sain takaisin kuvan iskän jäälyhdystä. Siinä oli tukeva pohja. Lyhty oli selvästi ammattilaisen tekemä, ei mikään heppoinen tekele.

Kiitti, iskä. Kunnon pakkasia odotellessa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: