Yleinen

15. joulukuuta – opiskelija

Viime vuoden kesäkuussa väittelin farmasian tohtoriksi ja päätin olla opiskelematta yhtään mitään vähään aikaan. Väitöskirjaprojektini oli kestänyt yhteensä kymmenen vuotta, ja oli ihme, että ylipäänsä jaksoin tehdä sen loppuun.

Kaksi kuukautta myöhemmin selvisi, että minulla on edelleen opinto-oikeus suomen kieleen. Olin päässyt vuonna 2001 pääsykokeilla Helsingin yliopistoon. Samana vuonna muutin Alankomaihin, enkä edes ehtinyt aloittaa opintoja. Opinto-oikeuteni uinui mutta oli edelleen aktivoitavissa. Innostuin ihan älyttömästi ja ilmoittauduin opiskelijaksi saman tien. Pandemian takia iso osa opinnoista oli vielä etänä.

Olin yhtäkkiä 46-vuotias fuksi. Olen opiskellut ahkerasti mutta osallistunut tietenkin vain sellaisille kursseille ja tentteihin, joita voin suorittaa Alankomaista käsin. Muihin opiskelijoihinkin olen tutustunut vain etänä, Zoom-luentojen ja Instagramin välityksellä. Toivottavasti pääsen kevätlukukaudella ainakin kerran käymään Helsingissä. Olisi kivaa pyöriä vähän yliopistollakin ja tavata muita tyyppejä, jotka intoilevat suomen kielestä (voiko näin sanoa?).

Tietoa KOK-kandiohjelmasta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: