sattumia

12. joulukuuta – historia

Ryhdyin viime vuonna vihdoin, kahdenkymmenen vuoden viiveellä, opiskelemaan suomen kieltä tai oikeammin kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandidaatintutkintoa. Sen jälkeen jatkan toivottavasti opiskelua suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien maisteriohjelmassa, opintosuuntana suomen kieli.

Vähän on huvittanut kuluneen vuoden aikana se, että minä, joka en koulussa voinut sietää historiaa, olen osallistunut vapaaehtoisesti Suomen ja lähialueiden historian, taidehistorian ja kirjallisuushistorian kursseille. Mitä tapahtui?

En tiedä. Yhtäkkiä historia alkoi kiinnostaa. Pientä vihiä tästä oli saatu jo silloin, kun löysin Kansalliskirjaston sanomalehtien digiarkiston, josta en meinannut raaskia lähteä pois. Nyt on menty jo niin pitkälle, että tilasin Sortavalasta kertovan kirjan, jotta voin tutustua edesmenneen karjalaisen mummoni kotiseudun historiaan.

Mitähän seuraavaksi? Ehkä Mikkelin historiaa. Voisinpa jutella siitä iskän kanssa!

historia – ihmiskunnan, kansan tm. vaiheet, tapahtumat peräkkäisinä, menneisyys; menneiden tapahtumien kuvaus t. tutkimus, historiatiede ja sen tulokset (oppiaineena); historiateos, historian oppikirja; vars. ark. kertomus, tarina, juttu, kasku; tapaus, asia. Lähde: Kielitoimiston sanakirja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: