sattumia

11. joulukuuta – introvertti

Heräsin tänä aamuna vähän stressissä tietämättä miksi. Olin nukkunut hyvin, eikä mikään ollut sen huonommin kuin eilenkään.

Pian tajusin epämukavan olon johtuvan siitä, että meillä oli iltapäivällä menoa. Stressaannuin, koska kalenterissani oli sosiaalinen tapahtuma, jonka olin ihan itse sinne lisännyt. Tätä on vaikea selittää, mutta introvertit ymmärtävät.

Ennen vanhaan saatoin viettää kokonaisen viikonlopun puhumatta kenellekään. Väsyn nopeasti suuressa porukassa. Toisaalta en halua missata tärkeiden ihmisten tärkeitä päiviä, kuten tämänpäiväisiä synttäreitä.

Jälkikäteen palaudun olemalla hiljaa omassa kuplassani (sen jälkeen kun perheen pienimmäinen on yöpuulla). Olen ennen kaikkea kiitollinen siitä, että minulla on ympärilläni ihmisiä, joiden merkkipäiviä pääsen viettämään.

introvertti – lähtökohtana lähinnä englannin introvert ’introvertti’ < saksan introvertiert ’introvertti’, oppitekoinen sana (Carl Gustav Jung, 1921), jonka pohjana ovat latinan intro- ’sisään’ + latinan vertere ’kääntää’. Lähde: Suomen etymologinen sanakirja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: