elämä alankomaissa,  hollanti

6. Stadhuisbrug

Kävellään Achter Sint Pieteriä ja Oudekerkhofia pitkin vanhalle kaupungintalolle. Matkalla ohitetaan useita kivijalkakauppoja.

Vanhan kaupungintalon edessä sijaitsevalla aukiolla on pakko pysähtyä. 1500-luvulla rakennetulta sillalta (Stadhuisbrug) avautuu täydellisen valokuvattava näkymä Oudegrachtille (vanhalle kanavalle) ja Dom-kirkolle, kehyksenä rivistö hollantilaisia taloja. Kesällä kaupungintalon edessä järjestetään pikkumarkkinoita, ja usein tarjolla on katumusiikkia.

Historiallisen kaupungintalon (pelkistettyjä) juhlasaleja pääsee yleensä kurkkaamaan, jos ne sattuvat olemaan tyhjinä. Hollannissa on tapana mennä naimisiin kaupungintalolla, joten vihkiseremoniat seuraavat toisiaan tiiviissä tahdissa varsinkin kesäisin.

Ennen vanhaan aukiolla nökötti Iittalan myymälä, jonka edessä poseerasin elokuussa 2015 ruusu kädessä ja vauva mahassa.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: