elämä alankomaissa,  hollanti

5. Hotel Beijers

Käännytään vasemmalle kohti 1000-luvulla rakennettua Pietarinkirkkoa (Pieterskerk).

Pari viikkoa sitten mietimme, missä voisimme viettää torstaipäivän ja iltatreffit sillä aikaa kun hoitaja on lapsen kanssa meillä. Hotellien päivähuoneita olisi ollut tarjolla moottoriteiden varsilla sijaitsevissa motellintapaisissa…

Me autottomat etsimme kuitenkin vähän tunnelmallisempaa paikkaa, jossa voisimme tehdä töitä, ottaa päiväunet ja syödä noutoillallisen – Hollannissahan istumapaikalliset ravitsemusliikkeet ovat olleet kiinni jo melkein kaksi kuukautta.

Mies törmäsi netissä viime vuonna perustettuun pieneen Beijers-hotelliin, joka oli jäänyt meiltä huomaamatta, vaikka sinne on kotoamme matkaa vain puolisen kilsaa. 1600-luvulla rakennetussa talossa sijaitsevan hotellin perustaja rakastaa antiikkia ja vanhoja monumentteja, ja sen kyllä huomasi (kuvia täällä). Saimme ihanan pienen huoneen, josta oli näkymä kadulle. Seinällä roikkui iso punainen kärrynpyörä.

Sillä aikaa kun kävimme iltapäiväkävelyllä, huoneeseemme katettiin illallispöytä. Palvelu oli muutenkin mainiota ja sänky ihan paras päiväunikehto. Iltakahdeksan maissa kävelimme takaisin kotiin.

Saisinpa pian taas vieraita Suomesta! Majoittaisin heidät Hotel Beijersiin, ilman muuta.

Kartta

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: