elämä alankomaissa

Koronaviruksen vasta-ainetestin tulos

Kävin viime torstaina uuden koronaviruksen vasta-ainetestissä ja sain eilen illalla testin tuloksen sähköpostiini. PDF-tiedoston sai auki salasanalla.

Testin tulos oli negatiivinen. Sormenpäästäni otetussa verinäytteessä ei havaittu koronaviruksen vasta-aineita (IgG ja IgM).

Mitä tästä voimme päätellä?

Jos testi pystyy mittaamaan vasta-aineet ”luotettavasti” eli jos testi on hyvin sensitiivinen (herkkä), pitkä sairasteluni ei johtunut koronasta. Teoreettisesti olisi olemassa sellainen vaihtoehto, että olisinkin sairastanut koronan, mutta veressäni ei (enää) olisi vasta-aineita. En kyllä oikein usko siihen.

Minulla taisi siis maalis-huhtikuussa olla jokin muu ikävä kovaa väsymystä, kuumetta ja hengitystieoireita aiheuttava infektio. Tai ehkä parikin eri virustautia, kuume-episodien ajoituksesta päätellen.

Tulipahan testattua.

2 Comments

  • Mari

    Kuulin juuri tapauksesta, jossa oli tullut negatiivinen vasta-ainetulos vaikka henkilö oli saanut koronaviruksen sairaalta isältään ja tartuttanut sen edelleen puolisolleen. Puolison vasta-ainetesti näytti positiivista! Todennäköisesti kyseinen henkilö ei ollut saanut riittävän suurta annosta virusta vaikka oli kyllä sairastanut ihan klassisen koronan (mm. menetti haju- ja makuaistin). On tämä outo tauti!!

    • satu

      Joo, on. Jos tulisi vielä mahdollisuus mennä johon viralliseen testiin, niin olisi kiinnostavaa tietää, mitä se sanoisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: