matkustus,  perhe

Matkapäivä 86/90: Waikiki (Oahu)

Tehtiin
Mies lähti tänään käymään Pearl Harborissa. Reissu oli ollut hänen haaveenaan jo siitä saakka, kun päätimme noin vuosi sitten viettää viimeisen viikon Oahulla. Olimme sopineet, että mies menee sinne yksin, jotta voi rauhassa tutkia paikkoja. Hän lähti matkaan jo aamuseitsemältä ja palasi vasta puolen viiden maissa iltapäivällä. Minä leikin ensin lapsen kanssa hotellihuoneessa ja lähdin sitten hänen kanssaan retkelle Waikiki Aquariumiin. Sinne pääsee Hiltonista pienellä bussilla (trolley) kahden dollarin hintaan. Vuonna 1904 perustettu akvaario on kompakti, eikä siellä ole isoja kaloja, kuten Sea Life Parkissa olisi. Yksi erittäin uhanalainen, sokea havaijinhylje (Hawaiian Monk Seal), yksi seeprahai ja pari muuta isoa körilästä sieltä kuitenkin löytyy. Pienempiä kaloja on kaikissa mahdollisissa väreissä, ja me molemmat ihastuimme erityisesti uskomattoman pieniin merihevosvauvoihin. Ulkona lapsi sai akvaarion vapaaehtoisen työntekijän avustuksella käteensä pari pientä kotilorapua ja minä yritin olla miettimättä hygienia-asioita. Puolen päivän jälkeen lähdimme kotimatkalle, tällä kertaa paikallisbussilla. Haimme matkalla jäätelöä ja kahvia Lappert’s-jätskibaarista. Kunnioitettavan matkan kävellyt lapsi oli väsähtänyt totaalisesti, joten vietimme pari tuntia hotellihuoneessa piirrettyjä katsellen ja leikkien. Puoli neljän maissa lähdimme uima-altaalle ja puoli viideltä olimme valmiita syömään miehen kanssa illallista hotellin baarissa. Mies toi meille molemmille kauniit helmikaulakorut, jotka oli hankkinut Maui Divers Jewelry -kaupasta. Lapsi nukahti jo klo 18.45 ja mieskin saman tien. Minä nautiskelin hiljaisuudesta ja kirjoitin tämän jutun. Loppuilta meni somettaessa.

Syötiin
Lounasta haimme taas kerran Subwaysta ja illalliseksi söimme välttävät nachot, rapuvoileipää ja liian kuivia ranskalaisia Tropics Bar & Grill -ravintolassa hotellin uima-altaalla. Maha täyttyi, mutta en menisi sinne uudestaan, vaikka lapsi kyllä mätti spagettia ketsupilla (tai ketsuppia spagetilla) sellaisella innolla kuin se olisi parempikin ravintola.

Sää
29 astetta, aurinkoista.

Takaisku
Olisin halunnut mennä syömään jotain herkullista ruokaa kauemmas, pois hotellin alueelta, mutta lapsi oli niin tapissa, että oli parasta illallistaa mahdollisimman lähellä hotellihuonetta. Se oli viisas päätös se.

Kohokohta
Lapsen riemu uima-altaassa on ihanaa katseltavaa. Suu on messingillä ja silmät tuikkivat.

Omat tunnelmat
Yö oli vähän katkonainen, koska yläkerran ihminen palasi huoneeseensa kolmen maissa yöllä ja tömisteli sen jälkeen noin tunnin ajan pitkin kämppää kuin elefantti, aukoi liukuovia, siirteli huonekaluja ja otti ilmeisesti vielä pitkän suihkunkin. Onneksi nukahdin uudelleen. Jonkin ajan päästä lapsi kömpi lattialla lojuvalta patjaltaan meidän viereemme, mutta se on minusta aina pelkästään ihanaa. Oli hyvä viettää yksi päivä kahdestaan lapsen kanssa. Kotona meillä on paljon enemmän kahdenkeskistä aikaa kuin tämän matkan aikana on ollut. Minusta on ihana kävellä käsi kädessä ja kuunnella hänen tauotonta höpötystään. Olin myös iloinen miehen puolesta, koska hän sai retkeillä rauhassa ja keskittyä omiin juttuihinsa.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi tuli tänään tosi surulliseksi, kun ei saanut akvaarion matkamuistomyymälästä lelua, johon kuului muovinen hai, sukeltaja ja häkki. Hän sanoi vielä puoli tuntia myöhemminkin, ettei mikään voisi helpottaa hänen suruaan. Iltaan mennessä hän pystyi sentään jo puhumaan asiasta ilman kyyneliä. Olihan lapsi siinä välissä tietenkin ehtinyt unohtaa koko lelun, mutta se palasi mieleen, kun kertasimme muuten kivan päivän tapahtumia ja tunnelmia ennen nukkumaanmenoa. Päivän kivoin asia oli kuulemma se, että minä menin hänen kanssaan uima-altaaseen. (Yleensä hän ui miehen kanssa, koska mies on parempi uimari ja koska minä en tykkää kylmästä vedestä.)

Suurimmat menoerät
Akvaarion pääsymaksu $12 (kolmevuotias pääsi ilmaiseksi)
Matkamuistovalokuvat ja akvaariosta kertova kirja $35
Illallinen $70

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Oahu (Havaiji)
Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Waikiki Aquarium
Pikkurapuja

Iso kala

Pieniä kaloja

Pinkki kala
Kumpaan samaistut enemmän?
Joulu tulee Hiltoniinkin
Hilton Hawaiian Village, Waikiki
Meidän huone on Rainbow Towerissa
Mies lähetti kuvan Pearl Harborista

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: