matkustus,  perhe

Matkapäivä 85/90: Waikikiin (Oahu)

Tehtiin
Tänään oli aika siirtyä viimeiseen kohteeseen. Pakkasimme tavarat ja lähdimme autolla kohti Oahun saaren eteläosaa. Olimme varanneet viimeisiksi kolmeksi yöksi huoneen Hilton Hawaiian Village -hotellista Honolulun Waikikista. Waikikissa on kuvattu paljon Hollywood-elokuvia, mm. Elviksen tähdittämä Blue Hawaii vuodelta 1961, joka onkin kuvattu juuri tässä hotellissa. Ajomatkaa Waikikiin oli noin tunti. Pysähdyimme Waipi’ossa juomassa kahvia ja syömässä jäätelöä Coffee or Tea -nimisessä kolkossa kahvilassa, jonka työntekijällä ei tainnut olla maailman iloisin päivä. Matkalla ihmettelin paitsi rannikon upeita maisemia myös viisikaistaista ajorataa, jollaista en ollut nähnyt kuukausiin. Honolulusta tiesimme ennestään sen, että siellä on paljon ihmisiä ja korkeita rakennuksia. Tunnelma on suurkaupunkimainen eli erilainen kuin muilla Havaijin saarilla. Saavuimme hotellille, ja mies lähti saman tien palauttamaan vuokra-autoa. Olimme varanneet aikaisen sisäänkirjautumisen ja huoneen 29. kerroksesta. Nämä valinnat oli vahvistettu sähköpostilla, mutta tiskillä selvisi, ettei kumpikaan niistä toteutuisi. Yli 3300 huoneen hotellissa eivät kai kaikki prosessit toimi optimaalisesti. No, se ei meitä pahemmin häirinnyt, mutta se vähän häiritsi, että kun pääsimme 16. kerroksessa sijaitsevaan huoneeseemme, selvisi, että yksi suihkukaapin seinistä oli täynnä pitkiä tummia hiuksia. (Miten ne edes joutuvat sinne?!) Siivooja saapui onneksi nopeasti ja anteeksipyydellen siivoamaan suihkun, ja huone näytti muuten varsin siistiltä. Näköala isosta huoneestamme on aivan mieletön! Kahdelta parvekkeelta näkyy satama, meri, Honolulun skyline ja hotellin tekolaguuni. Emme lakanneet ihastelemasta näköalaa koko iltana. Kävimme laguunilla uimassa, ja mies ja lapsi menivät vielä uima-altaallekin. Tai siis yhdelle niistä ehkä noin seitsemästä uima-altaasta. Tilasimme läheisestä pitseriasta ison pizzan, jonka nautimme parvekkeella. Puoli kuudelta huoneemme lähistöllä alkoi ulkoilmalū’au eli (tässä tapauksessa turisteille tarkoitettu) perinteinen havaijilainen juhla. Se ei uimisesta väsynyttä lasta häirinnyt – hän nukahti rauhallisesti kesken äänekästä rumpuesitystä. Katsoin miehen kanssa kaikkien aikojen viimeisen Silicon Valley -sarjan jakson ja nukahdin onnellisena siitä, että minulla oli taas kunnollinen peitto pelkän lakanan sijaan.

Syötiin
Lounaaksi söimme omia eväitämme ja ABC Storen sushia. Illalliseksi tilasimme pizzan Round Table Pizzasta. Se oli hyvää!

Sää
Taivas oli aivan pilvetön ja lämmintä oli noin 29 astetta.

Takaisku
Jos maksaa hotellihuoneesta niin paljon kuin me tästä häämatkan loppuhuipennuksesta maksamme, odottaisi rekisteröityessään vähän lämpimämpää vastaanottoa.

Kohokohta
Huoneemme näköala on auringon laskettuakin upea tuhansine suurkaupungin valoineen.

Omat tunnelmat
Olen onnellinen siitä, että saamme viettää viimeiset lomapäivät tällaisessa resortissa, jossa on trooppisia kaloja, monta ravintolaa, monta uima-allasta, merenranta ja huonesiivous. Ei tarvitse enää laittaa ruokaa eikä muutenkaan siirtyillä minnekään. Kunnon kahviakin saa – tai ainakin Starbucks-kahvia.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi on iloinen päästessään taas uima-altaisiin. Hänestä on tullut pieni vesipeto, joka pulahtaa suoraan veteen sen lämpötilasta riippumatta. Hän on muutenkin innoissaan, koska hotellin pihan vesialtaissa on kaikenvärisiä kaloja ja kilpikonniakin!

Suurimmat menoerät
Auton vuokra, 5 päivää, $250
Bensa $25
Pizza $25

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Oahu (Havaiji)
Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

One Comment

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: