matkustus,  perhe

Matkapäivät 81-82/90: Oahu

Tehtiin
Torstaiaamuna siivosimme Mauin vuokrakämpän, pakkasimme tavarat ja otimme taksin Kahuluin lentokentälle. Mies oli tilannut taksin samalta mieheltä kuin kolme viikkoa sitten Mauille saavuttuamme, koska tiesimme, että hänellä on tarpeeksi suuri auto meidän isolle matkalaukullemme ja Bugaboo-rattaille. Tälläkin kertaa taksikuski vaahtosi politiikasta; mm. kodittomista, presidenteistä ja paikallisesta rakentamisesta. Minä en jaksanut ollenkaan kuunnella, enkä edes yrittänyt. Mies mumisi välillä jotain vastaukseksi. Onneksi ajomatkaa oli vain vajaa puoli tuntia. Kuljettajasta tuli lapsen sankari, kun hän matkan lopuksi lahjoitti lapselle taksiinsa unohtuneen Caymansaarilta tuodun pehmolelukilpikonnan. Lentokentällä meitä viihdytti havaijilainen jouluorkesteri hulatanssijoineen. Lensimme Mauilta toiselle Havaijin saarelle, Oahulle (O’ahu). Lentomatkaa oli jälleen vain puolisen tuntia. Honolulun lentokentällä vuokrasimme auton ja ajoimme noin tunnin verran pohjoiseen, Pūpūkeaan, josta olimme vuokranneet asunnon neljäksi yöksi. Lapsi painoi silmänsä kiinni heti autovuokraamon parkkipaikalla ja heräsi vasta perillä. Minä ihastelin länsirannikon maisemia. Kävimme saman tien ruokakaupassa, jotta saimme levätä lopun iltaa. Ihastuin kahden makuuhuoneen vuokra-asuntoomme saman tien – kerrankin kauniisti ja yksinkertaisesti sisustettu asunto ilman hirveää tavaramäärää. Siirsimme toisen makuuhuoneen parisängyn patjan toisen makkarin lattialle ja saimme näin tehtyä meille makuuhuoneen ja leikkihuoneen. Perjantaiaamuna olimme laiskoja. Lapsi oli heränyt jo klo 5, ja itsekin olin nukkunut huonosti, vaikka olosuhteissa ei mitään valittamista ollutkaan. Puoli viiden aikaan olin kuullut kukon kiekuvan. Saimme itsemme liikkeelle vasta noin puoli kahdentoista maissa ja ajoimme lapsen nukahdettua autoon ensin Laie-nimiseen paikkaan saaren itäpuolelle. Mies haki meille lounasleivät, jotka popsimme autossa lapsen nukkuessa. Ajoimme takaisin länteen päin ja pysähdyimme Turtle Bay Resortilla, joka on saaren pohjoisosan ainoa isompi hotelli. Hotellin parkkipaikalle saavuttuamme meidät yllätti rankkasade, joten vietimme hetken jos toisenkin autossa. Lapsikin sai heräillä rauhassa. Turtle Bay Resort oli tosi hieno! Hotelli on (varakkaiden) surffaajien suosima ja ymmärsimme heti, miksi. Aallot olivat paljon suuremmat kuin millään tähän mennessä vierailemallamme Havaijin rannalla ja ympäristö muutenkin aivan mielettömän kaunis. Ostimme hotellin pikkukaupasta jätskit ja söimme ne rannassa aaltoja ihastellen. Pari surffaajaakin oli liikkeellä, ja varsinkin toinen heistä vaikutti taitavalta. (En kyllä tiedä surffaamisesta mitään.) Rannassa oli myös ns. blowhole, eli laavakalliossa oleva reikä, joka päästää suuren huokauksen joka kerta kun aalto osuu siihen sopivasti. Pyörimme jonkin aikaa hotellin ympäristössä, jossa valmisteltiin parhaillaan ulkohäitä – sellaisia, joita näkee amerikkalaisissa elokuvissa. Semmoinen kukkakaari, jonka alla hääpari seisoo takanaan tietysti valtameri ja sellainen juhlateltta, tiedättehän. Kolmen maissa ajoimme takaisin kämpille. Kokkasin meille illallista, ja kävelimme vielä katsomaan auringonlaskua läheiselle rannalle, jossa kevyt kesäsade kasteli meidät. Sitä tunnetta saattaa olla ikävä parin viikon päästä, kun saa taas nauttia Hollannin luihin ja ytimiin menevästä kosteasta talvisäästä.

Syötiin
Torstaina söimme lounasta lentokentän California Pizza Kitchenissä ja Burger Kingissä ja haimme sushi-illallisen Foodland-ruokakaupasta. Perjantaina nautimme Subwayn lounasleivät ja illalliseksi vegepastaa kotona.

Sää
Sää oli viilein tähän mennessä: noin 26 astetta ja virkistäviä sadekuuroja.

Takaisku
Unohdin keskiviikkoiltana tekemäni risoton jämät Mauin kämpän jääkaappiin. Aina sama juttu; kämppää siivotessani mietin koko ajan, että pitää muistaa vielä viimeisenä tyhjentää se jääkaappi. Ja sitten unohdan sen. No, risotto on pienempi paha jättää taakseen kuin joku lapsen pehmoleluista.

Kohokohta
Turtle Bayn rannalla huokaisin miehelle, että voisin katsella aaltoja vaikka monta tuntia. Hän oli samaa mieltä. Vesi oli turkoosia ja ilma lämmin. Raikas merituuli tuntui ihanalta.

Omat tunnelmat
Jonkinasteista matkaväsymystä on havaittavissa, ehkä eniten siinä suhteessa, että alkaa olla ikävä kaikenlaista Hollannissa odottavaa, kuten kunnon leipää ja lapsenvahteja. Asiaa ei helpottanut se, että minulla oli vähän kipeä olo torstaiaamuna. Saattaa olla, että se johtui ilmastoinnista tai sitten kyseessä oli pieni lentohermoilu. Onneksi olo parani lääkkeen avulla. Olen tosi tyytyväinen siihen, että päätimme tulla ensin Oahun saaren pohjoisosaan. Maisemat ovat vielä paljon kauniimmat kuin olin osannut odottaa ja kämppäkin erittäin positiivinen yllätys. Ihan hyvä siis, että meillä on vielä viikko jäljellä, vaikka hollantilaista leipää ikävöinkin. Jaksan kyllä odottaa.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsi haluaisi leikkiä meidän kanssamme vaikka koko päivän, mieluiten sisätiloissa. Hänkin alkaa ehkä olla vähän kyllästynyt rantaelämään. Kun houkuttelemme lasta ulos, hän vastaa, ettei ehdi vielä, koska haluaa leikkiä. Olemme hämmästelleet sitä, miten helposti iltarutiinit sujuvat tätä nykyä. Meidän ei tarvitse taistella iltapesusta, -pisusta tai -vesihörpystä ollenkaan. Onko elämä oikeasti näin helppoa neljävuotiaiden kanssa vai johtuuko se siitä, että olemme täällä?

Suurimmat menoerät
Ruokaostokset $150

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Oahu (Havaiji)
Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Oahulle

Vuokrakämpän yksityiskohtia

Turtle Bay
Siinä menee joku pariskunta pian naimisiin
Mies haki kahvia ja nämä matkamuistot

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: