matkustus,  perhe

Matkapäivä 80/90: Maui

Tehtiin
Tämä viimeinen kokonainen päivä Mauilla oli ihan tavallinen kotipäivä. Emme tehneet mitään erityistä, vaan lojuimme, katsoimme ohjelmia, kävimme viereisellä rannalla katselemassa rapuja ja tekemässä hiekkalinnan (mies ja lapsi), leikimme mm. majavaa ja sen äitiä (minä ja lapsi) ja juttelimme vähän huomisesta. Huomenna nimittäin alkaa viimeinen matkaviikko ennen kotimatkaa, ja siirrymme viimeisiksi päiviksi uuteen paikkaan. Yhdysvaltojen viranomainenkin lähetti tänään sähköpostia muistutellakseen siitä, että turistiviisumin voimassaoloaika päättyy kymmenen päivän sisällä. Illalla nuuskimme Mauin meri-ilmaa ja ihastelimme vielä kauniita maisemia ennen kuin siirryimme Netflixin pariin.

Syötiin
Söimme lounaaksi pastanjämiä. Illalliseksi tein sahramirisottoa sekä paistettua paprikaa ja kesäkurpitsaa. Lapsi sai lettuja, koska viimeiset munat piti käyttää johonkin. Tein lettutaikinan lapsen kanssa, kuten aina, ja osaan sen nyt ulkoa: 2 munaa, 500 ml maitoa, 250 ml jauhoja, 2 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa.

Sää
Ihanan tuulinen 30 astetta.

Takaisku
Sairausvakuutusyhtiö oli maksanut tililleni väärän korvaussumman, enkä yhtään jaksaisi alkaa selvitellä asiaa. Olin jo epäillytkin, ettei kaikki tulisi sujumaan ilman kommervenkkejä, koska prosessi tuntui niin mutkikkaalta ja kommunikaatio jotenkin hollantilaisen vaikealta. No, onneksi kulut sentään korvataan. Se on tärkeintä.

Kohokohta
Tänään oli monta sellaista hetkeä, jotka antoivat minulle pienen välähdyksen siitä, millaista elämä vähän isomman lapsen kanssa ehkä on (?). Omatoimisuus lisääntyy, kiukunhallinta kasvaa ja omat tavaratkin löytyvät joskus ilman äitiä. On se kyllä hauska tyyppi tuo meidän melkein nelivuotias.

Omat tunnelmat
Heräsin yöllä klo 3.30, enkä meinannut millään enää saada unta. Torkuin jonnekin klo 5.45 asti, jolloin lapsi heräsi iloisena ja hyvin levänneenä. Itse en ollut parhaimmillani tuohon aikaan. Oli hyvä viettää rauhallinen päivä ja vain haistella vähän meri-ilmaa. Iltaan mennessä olin taas ihan virkeä. Minusta on kiva jatkaa huomenna matkaa ja tutkia vielä pari uutta paikkaa ennen kuin matkustamme kotiin.

Mitä lapselle kuuluu
Lapsen suomen kielen taito on ottanut ison harppauksen. On ihanaa, että hän puhuu leikkiessämme minulle suomea, jota täydentää hollanninkielisillä sanoilla vain silloin kun on pakko. Se tuntuu tällä hetkellä olevan hänelle hyvin tärkeä asia: isillä ei ole tulemista huoneeseen silloin kun siellä leikitään äitin kanssa suomeksi. Minulle hän sanoo: ”Äiti, leikitäänkö majavoita ja teketäänkö maja?” Vastaan hänelle myöntävästi korjaten sanat vaivihkaa – mutta toivon salaa kuulevani lisää noita suloisia taivutuksia. Nautin myös meidän dialogeistamme:

– Äiti, miksi minun pitää syödä aina?
– Jotta sinä kasvat ja kehityt.
– Jos minä ei syö, sitten minä olen kuoleman oma. (Ilmaus suoraan Tatu ja Patu -kirjasta.)
– Se olis tosi surullista. Laitetaan sulle ruokaa.
– Joo.

Ja:

– Äiti, mitä sinä teet?
– Laitan kiehuvaa vettä lihaliemikuutioitten päälle. Lihalientä tarttee risottoon.
– Tykkäätkö sinä tehdä noin, äiti?
– Joo, ruokaa on kiva laittaa, jos on aikaa.
– Joo.

Majoitus
Olemme asuneet nämä kolme viikkoa Kiheissä, Royal Mauian asunnossa 104, jonka vuokrasimme HomeAway-sivuston kautta. Asunnon sijainti Kamaole Beach I:n ja II:n välissä on loistava. Takapiha on käytännössä rannalla ja etupihan puolella tarvitsee ylittää vain yksi kapea autotie päästäkseen kaupoille ja ravintoloille. Bussikin kulkee talon edestä. Sillä pääsee muille lähirannoille ja useampiin kauppakeskuksiin. Asunto sijaitsee kerrostalon pohjakerroksessa, joten takaovesta on suora pääsy rantanurmikolle. Asunto on erittäin hyvin varusteltu ja ruuanlaitto onnistuu mainiosti hienossa keittiössä. Makuuhuoneita ja vessoja on kaksi, ja tehokas ilmastointiyksikkö sijaitsee olohuoneessa. Isommassa makuuhuoneessa on iso poreallas ja merinäköala. Ikkunat on tehty peililasista, jotta ohikulkijat eivät voi katsella suoraan sisään. Ikkunat voi yöllä pitää auki, jos ei ole hirmuisen herkkä ohiajavien autojen tai rantakiviin lyövien aaltojen äänille. Asunnossa on vähän liian paljon tavaraa ja tekstiilejä ja sen takia jonkin verran pölyistä ja tunkkaista, mutta muuten oikein siistiä. Pesukone, kuivaaja ja astianpesukone menettelevät. Kerrostalon kuudennen kerroksen kattoterassilla on muutama hieno grilli ja pöytiä sekä pieni keittiö. Viihdyimme oikein hyvin tässä asunnossa.

Suurimmat menoerät
Ei ostettu mitään.

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: