matkustus,  perhe

Matkapäivä 69/90: Maui

Tehtiin
Kävimme tänään taas tutkimusmatkalla saaren toisella puolella. Ajoimme ensin Kahuluin Maui Marketplacessa sijaitsevaan Barnes & Noble -kirjakauppaan ostamaan lapselle dinosauruskirjan, ja kävimme sitten viereisessä Starbucksissa kahvilla. Jatkoimme matkaa Spreckelsvillen Baby Beachille, jossa on kaunista punaista hiekkaa ja iso aallot, ainakin tänään. Päätimme pysyä autossa, koska rannalla tuuli niin kovasti. Mauin pohjois-/itäpuolella on kuuluisa Road to Hana, Kahuluista Hanaan kulkeva 64,4 mailin mittainen tie, jonka varrella on kaikenlaista kaunista nähtävää; vesiputouksia, rantoja, laavaluolia, puutarhoja, sademetsää… Päätimme kuitenkin olla ajamatta koko tietä tällä reissulla, vaikka missaammekin epäilemättä saaren kauneimmat maisemat, koska matka kestää monta tuntia ja tie on paikoin kovin kiemurainen. Sekä minulla että lapsella on taipumusta matkapahoinvointiin. Jotain kertoo se, että meitä vastapäätä sijaitsevassa kaupassa myydään t-paitoja, joissa lukee I survived the Road to Hana. Yksi reitin ensimmäisistä pysähdyksistä on rantakylä Paia, jossa on värikkäitä pikkuliikkeitä ja ravintoloita… sekä paljon turisteja. Sinne saakka sentään jaksoimme ajella. Pysäköimme auton kylän ensimmäiselle parkkipaikalle surffarijeeppien viereen ja jouduimme yllättäen sadekuuroon. Kun sade loppui noin viisi minuuttia myöhemmin, kävelimme ne Paian pari rantakatua päästä päähän. Pikkukaupat houkuttivat, mutta pysyin kiltisti jalkakäytävällä. Turisteja oli joka paikassa. Meillä on tällä matkalla ollut niin paljon tilaa ympärillämme, että turistiruuhka tuntui vähän oudolta eikä kovin houkuttelevalta. Oli kuitenkin kiva nähdä, minkälaista saaren toisella puolella on. Yllätimme lapsen ajamalla seuraavaksi Kahuluissa sijaitsevaan Hui Aloha -leikkipuistoon. Siellä oli vain pari lasta, ja paljon tilaa kiipeillä. Käväisin sillä aikaa läheisen Maui Arts & Cultural Centerin myyjäisnäyttelyssä, jossa oli esillä paikallisten käsityöläisten töitä. Ihastuin isoon laavavalokuvaan, jonka löysin myöhemmin valokuvaajan nettisivuilta. Lapsen väsähdettyä ajelimme takaisin Kiheihin ja vietimme rauhallisen koti-illan: videoita, kokkaamista, nurmikolla juoksentelua, dinosaurusjuttuja ja kylpy. Illalla katsoin miehen kanssa huonon mutta tarpeeksi viihdyttävän Finding Normal -elokuvan.

Syötiin
Haimme lounasta Subwaysta ja söimme sen leikkikentän penkillä. Illalla tein bolognesekastiketta ja perhospastaa.

Sää
Päivä oli tuulinen ja sateinen. Paiassa minulle tuli hetkeksi jopa vähän kylmä, mutta Kiheissä oli sateesta huolimatta helteistä.

Takaisku
Olisi kiva, jos lapselle ei tulisi huono olo autossa. Tiedän omasta kokemuksesta, miten ikävää se on. Onneksi ei aina tulekaan.

Kohokohta
Lapsen nukuttaminen yhdessä miehen kanssa oli päivän paras hetki. Lojuimme isolla patjalla ja juttelimme vaikka mistä samalla kun lapsi piti meitä molempia kädestä kiinni. Nyt, kun päiväunet ovat jääneet pois, nukkumaanmenosta on tullut seesteistä, ja koko pienen elämänsä unta vastustanut lapsi saattaa itse kävellä sänkyyn. Vähintään toinen meistä jää aina hänen luoksensa. Nykyään nukahtamiseen menee enää enintään noin 15 minuuttia.

Omat tunnelmat
Olipa ihanaa päästä käymään kirjakaupassa! Olisin voinut viettää siellä vaikka pari tuntia, jos kolmevuotias ei olisi ollut mukana. Ostin itselleni yhden kevytromaanin, Lindsey Kelkin kirjoittaman I Heart Hawaii. Luen sen sitten tammikuussa, kun Hollannissa on kylmää, pimeää ja kosteaa.

Mitä lapselle kuuluu
Lapselle ei mene enää läpi mikä tahansa, vaan sanat pitää valita huolella. Tänään hän katseli autossa uutta dinosauruskirjaansa, mutta koska hänellä oli vähän huono olo, sanoin, että olisi parempi olla lukematta kirjaa autossa ja vain katsella eteenpäin. Hän vastasi, ettei voikaan lukea, koska ei osaa englantia eikä edes osaa vielä lukea. Niin.

Suurimmat menoerät
Ruokakauppalasku $115
Kirjakauppaostokset $35

Blogissa mainitut paikat löytyvät hollanninsuomalaisen kartoista:

Maui (Havaiji)
Big Island (Havaiji)
Kauai (Havaiji)
Seattle (Washington)
Portland (Oregon)
Provincetown (Massachusetts)
Boston (Massachusetts)

Olen parhaillaan kolmen kuukauden mittaisella lomamatkalla tuoreen aviomieheni ja 3v 11kk tyttäreni kanssa. Kirjoitan päiväkirjaa ja jaan sitä täällä aina kun ehdin nettiin. Päiväkirjassa on joka kerta samat osiot ja vähintään yksi kuva. Kirjoitan myös omista tunnelmistani, ilman sensuuria.

Tervetuloa seuraamaan meidän perheen matkaa! Jos haluat saada tiedon uusista postauksista suoraan sähköpostiisi, voit liittyä blogin sähköpostilistalle (linkki löytyy blogin etusivulta).

Matkaan ei liity kaupallista yhteistyötä.

Ainoa kuva, jonka muistin ottaa Paiassa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: